Discussió:Palau de la Generalitat de Catalunya

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Foto[modifica]

Aquí quedaria de meravelles una foto del palau. Algú que hi visqui a la vora? Rata de Biblioteca 16:22, 13 nov 2005 (UTC)

Links[modifica]

Jo faria entrades a:

Vaig llegir a la premsa que durant el primer mandat del tripartit van desaparèixer alguns objectes de valor. No vaig conservar l'article.--Allman 14:26, 9 des 2006 (CET)

Article de qualitat[modifica]

A l'apartat "Edifici" es diu:

L'edifici originàriament havia format part del call jueu de Barcelona fins al saqueig que va patir el 1391. Va passar per diversos propietaris fins la seva adquisició el 3 de desembre de 1400. Tenia l'entrada pel carrer Sant Honorat i arribava fins al carrer del Bisbe, on hi havia un hort. Durant el segle XV s'adquiriran gradualment altres immobles: cap a l'actual Plaça de Sant Jaume unes cases de l'apotecari Esteve Satorre i també cap al costat nord, la banda més propera a la Catedral.

Entenc que deu ser la Generalitat qui el va comprar, no? Per què no devia ser el rei, o algú el donés, no? Bé em sembla que molts paràgrafs abans es diu, però suposo que s'hauria d'especificar de nou qui el va adquirir.

A part, la primer frase, la introducció, diu: es manté com a seu del govern i de la institució que el va construir. Però si van comprar l'edifici, no el van construir, no? A veure, entenc que hi van fer tantes reformes que es pot dir que el van construir, però aleshores no es pot dir que el van comprar, no? Com a molt que van comprar un edifici que estava al lloc on ara hi ha el palau.

I, a part, just abans de l'apartat Edifici hi ha dos paràgrafs que diria que s'hi han colat per error. Això, o va al principi de tot, a la introducció, o sobra, no?

Trobo que si se li vol donar la distinció d'article de qualitat, cal repassar-lo molt bé. --

Més amunt és diu qui ho va comprar i quan va costar. La resta d'ampliacions, fins on jo se, varen ser fetes pels diputats, es a dir, els representants permanents de les Corts Catalanes. He especificat una mica millor "construir" i "adquirir", fent referència a l'edifici originari, es a dir, el palau que havia al c/ sant honorat que, de fet, tampoc era com el veiem, ja que -com s'explica- se li varen encarregar obres a Marc Safont una decada mes tard i aquest va fer les obres gòtiques que veiem actualment (galeria, sala de govern, escala, capella sant jordi, etc..). En la meva opinió, el "palau s'ha construit", però a partir d'adquisicions d'altres vivendes i equipaments. Per últim, he tret els paràgrafs que no tenien massa sentit. Eren restes de redaccions anteriors i s'havien desubicat. Merci, --amador 22:30, 13 gen 2007 (CET)

referències[modifica]

  • Tota la descripció de l'edifici surt de la bibliografia "El Palau de la Generalitat de Catalunya, 600 anys - Art i Arquitectura".

Repàs a la història de l'administració[modifica]

Ja tornem a afegir informació que no ve a propòsit (i poc neutral). Si l'article tracta de l'edifici perquè es fa tant d'esment a la institució de la Generalitat? Tot això del president Companys després de l'entrada dels nacionals a Barcelona i tota la pesca em sembla més interessant per a la història de la Generalitat de Catalunya no pas per a la història de l'edifici. Que hi ha dels períodes del s. XIV fins al XVIII, els usos de l'edifici durant els primers reis borbons després del Decret de Nova Planta fins a en Prat de la Riba. --Bestiasonica (disc.) 23:34, 26 abr 2011 (CEST)

Memòries arqueològiques[modifica]

Bones, en tots aquests enllaços hi ha memòries d'intervencions arqueològiques fetes al Palau on hi ha una informació històrica i contextual molt útil que es pot fer servir per ampliar l'article: aquí, [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7] [8]. Tenim permís OTRS per reutilitzar-ho tot. Vegeu VP:Xucladors per més info. Voluntaris?--Kippelboy (disc.) 16:10, 12 ago 2014 (CEST)