Vés al contingut

Discussió:Reciclatge

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Qué es reciclar’ l'acció de tornar a introduir en el cicle de producció i consum productes materials obtinguts de residus.

Per que hem de reciclar? Hi han moltes raons:. -A Espanya es llancen a l’any més de 300.000 tones de metalls, un malbaratement de material. -Si es recicla el vidre s’estalvia un 44% d’energia i per cada tona reciclada 1’2 tones de materies primes. -Al recuperar dues tones de plàstic, es recupera una de petroli. -Per cada tona d’alumini llancat a les deixalleries se’n extreu 4 tones de bauxita, es a dir, del mineral del qual s’obté. Durant la fabricació d’alumini, a més, amés, es produeixen una sèrie de residuus contaminants i difícils de’eliminar. - Al reciclar una tona de paper se salven 17 arbres. - Si no es recicla i es tira tot a una mateixa paperera, es van a abocadors, on els residus s’acumulen fins a més no poder i son coberts per una capa de sorra. I la zona es plena de residus i contaminada. - S’acaben algunes matèries primes i reciclant es conserven més temps.

Qui ha de reciclar? Tothom.

I si visc a un pis o semblant?

No importa el lloc. Es pot reciclar a totes les cases. Al menys a cada casa s’han de tenir bosses de colors. Un groga, una blava. També es venen ja a les botigues mini-contenidors. Els més importants són el groc i el blau i el verd(per rebuig).

Amb això estàs proposant alguna cosa? Si ho vols afegir a l'article, pots aportar alguna font fiable de les estadístiques que proposes? --Xavi Dengra (MISSATGES) 14:22, 15 abr 2015 (CEST)[respon]