Vés al contingut

Discussió:Regnes Renaixents

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El joc existeix des de fa temps, la versió en català (oficial, per fi) si que és fa no gaire.--Manlleus 17:16, 22 juny 2007 (CEST)[respon]

Eliminació de les instruccions[modifica]

Trec de l'article la guia del joc, ja que l'article principal no pot ser una guia del joc (a més, en molts punts està obsoleta), però la deixo aquí per si hi ha algun punt que pugui servir per afegir a l'article principal. GemmaMS (discussió) 13:28, 29 nov 2008 (CET)[respon]

Ajut per a jugadors novells[modifica]

Introducció

  • A l'angle superior esquerra podeu veure:

- si teniu gana, - on treballeu, - els primers 50 escuts que posseïu.

  • Just a sota es troba el "Menú principal".

Comenceu fent clic a La meva llar.

1) La meva llar

  • A l'angle superior dret apareixen els detalls del vostre personatge: Nivell, Estat físic, Gana, Força, Intel·ligència, Carisma, Reputació, Ànim i Diners.
  • Enmig de la pantalla hi ha un menú que us permetrà accedir a:

- La vostra propietat (de moment no teniu terres) - El vostre inventari (tot allò que porteu a sobre) - Les vostres ordres de compra i venda (tot allò que hàgiu demanat i tot allò allò que hàgiu posat en venda) - La vostra fitxa (tal i com es mostra a la resta de jugadors) - Desobediència: les vostres accions polítiques (per manifestar-vos o rebel·lar-vos), heu d'anar en compte al fer-ho servir.

2) Menjar

  • Feu clic a El vostre inventari "Su inventario"

Podeu veure que teniu 50 escuts y 2 bocins de pa.

Si desitgeu passar ràpidament a nivell 1, no mengeu pas avui sinó demà. (Més tard s'explicarà el perquè). A tall d'exemple fixeu-vos com es fa per tal de menjar:

  • Feu clic a sobre d'Utilitzar "Utilizar" que es troba seguit a la mateixa línia que la dels bocins de pa.

Notareu que el missatge Teniu gana "Tiene hambre" ha desaparegut de l'angle superior esquerra de la pantalla.

  • Menjar un bocí de pa o dues bosses de blat de moro és suficient per un dia. Menjar més no serveix de res mentre sigueu al nivell 0.
  • De vegades es pot trobar pa al mercat per 7 escuts.

Feu clic sobre Poble "Pueblo" al menú principal i després sobre Mercat "Mercado"

  • A la part superior esquerra de la taula a sobre de Venda dels jugadors "Venta de los jugadores" apareix la llista de mercaderies venudes pels jugadors.

Quan compreu quelcom, heu d'esperar al voltant de 10 minuts perquè la mercaderia aparegui al vostre inventari. Això passa quan hi ha altres jugadors que compren a l'hora.. Guanya la venda qui té més carisma. Si perdeu la compra, els vostres diners tornaran al vostre inventari de manera automàtica després de 10 minuts.

  • Tots els dies heu de menjar per alleujar els el vostres 2 punts de gana (PG):

- Pa: 2 PG. - Bossa de blat de moro: 1 PG (serveix també per donar de menjar als porcs). - Fruites i verdures: 1 PG i 1 punt de Carisma. - Llet: 1 PG i 1 punt d'Intel·ligència. - Peix: 2 PG i 2 punts d'Intel·ligència. - Tros de carn: 2 PG i 2 punts de Força. - Taberna (hi podeu comprar una àpat): 2 PG.

De moment, com que sou nivell 0, no mengeu altre cosa que pa, blat o a la Taverna perquè la resta us costaria molt car y endarreriria el vostre pas a nivell 1. El vostre àpat (2PG) no us has de costar més de 8 escuts en total, més d'aquest preu seria un abús... Per si de cas, sempre és possible menjar a la Taverna Comunal que de vegades ven pa barat per als jugadors novells. Mengeu 2 de cada 3 dies per tal d'estalviar escuts. Com que les vostres característiques estan a zero, no us estareu arriscant pas a perdre punts de Força, Intel·ligència o Carisma.

3) Treballar

Des d'ara heu d'anar a treballar per tal de guanyar escuts. Teniu dues opcions: - El Comptat - La Ciutat

A) El Comptat

- Treballar "Trabajar" (per treballar a les mines del Comptat). - Quartell "Cuartel" (per treballar a les Forces Armades). - Comptat "Condado" (per entrevistar-se amb l'Assessor del Duc per poder comprar la vostra propietat i passar a nivell 1, veure als membres del Consell del Comptat, veure les llistes que es presenten a les eleccions del propi Consell, participar de les eleccions o comprar a l'engròs a la Fira del Comptat). - Cort de Justícia "Corte de justicia" (per veure el llistat de judicis i els seus respectius veredictes). - Viatjar "Viajar" (per anar a un altre poble).

a) La mina

  • Feu clic a Treballar "Trabajar"
  • Després feu clic sobre la mina per treballar per al comptat.

Un cop hàgiu fet clic allà, no podreu canviar de feina.

  • Si feu clic de nou sobre la mina d'or, apareixerà un missatge desfilant a la part inferior de la finestra per informar-vos de què ja esteu treballant en un lloc.

Allà cobrareu la meitat del vostre sou a l'endemà i l'altre meitat el proper diumenge.

El sou de qualsevol tipus de feina es cobra sempre al dia següent.

b) El quartell

  • Feu clic a Comptat "Condado" al menú principal i després a Barracons "Barracones".

Us podeu allistar a les Forces Armades del Comptat.

  • Les primeres persones a allistar-se seran contractades. Si voleu tenir la mateixa feina a l'endemà, haureu d'allistar-vos novament.
  • No podreu tenir més d'una feina al dia.
  • La diferència amb la Mina és que el sou es cobra íntegrament al dia següent. Per aquest motiu molta gent prefereix aquesta feina. Cal tenir clar que aquesta és una feina limitada i s'ha d'accedir d'hora per aconseguir-la.

B) La ciutat

Feu clic a Poble "Pueblo" al menú principal. Hi trobareu tres opcions per a treballar: - L'Església. - L'Ajuntament. - L'explotació de la vostra ciutat (Bosc o Selva, Port o Fruiters).

a) L'Església

  • Podeu treballar per a l'església (guanyareu 5 escuts i 1 punt de Reputació).

Els punts de Reputació són important per a la vostra evolució. Feu clic a Poble "Pueblo" al menú principal i després a Església "Iglesia".

  • Feu clic sobre Treballar a l'església "Trabajar en la iglesia"

Si aneu a missa, el vostre ànim millorarà. L'horari de missa és el diumenge entre les 10 i les 12 del matí, i els dimecres entre les 22 i les 24 del vespre.

Si teniu un bon ànim aconseguireu el factor Sort. Amb la sort incrementeu les possibilitat de trobar-vos alguna cosa al terra (diners, una destral, etc...)

b) L'Ajuntament

  • Feu clic a Poble "Pueblo" al menú principal i després feu clic a Ajuntament "Ayuntamiento"
  • Feu clic a Demanda de feina "Ofertas de empleo"
  • Aquest és el lloc on un altre jugador us pot contractar per una feina. Podeu denunciar (informar a la policia o al Batlle) si veieu una oferta de feina per sona del mínim legal (esclavisme). Els mínims legals són dictaminats i estan en possessió de la policia i el Batlle i generalment podeu trobar-ne un llistat a l'Ajuntament o al fòrum de discussió de la vostra ciutat.
  • Quan us presenteu a una feina heu d'esperar-vos almenys 10 minuts abans de saber si heu aconseguit la feina o no. Si altres persones també es presenten per a la mateixa feina serà contractada la persona que tingui més Carisma. Si no us contracten per la feina us podeu presentar a una de nova després de 10 minuts.
  • Par tal de presentar-vos heu de triar una feina de la llista de llocs de treball disponibles. Aquí teniu un exemple:

A la part esquerra podeu veure les ofertes de feina (n'hi ha dues) i a la part dreta podeu veure la llista dels últims contractes signats. De vegades es demana al candidat unes determinades característiques que heu d'acomplir si voleu presentar-vos per al lloc de treball.

  • Al fer clic a Postular se us indicarà si teniu les característiques necessàries per a la feina.

Podeu triar si voleu ser notificats mitjançant un missatge informant-vos de si heu estat contractat o si no ho heu aconseguit. Recordeu que han de passar almenys 10 minuts para saber si l'heu aconseguit o no. Només podeu presentar-vos a una feina a l'hora. Qui publica l'oferta no tria qui treballarà per ell, ni és pas el responsable de què no aconseguiu la feina.

A l'angle superior esquerra es mostra la informació de què us heu presentat a una feina. Si l'aconseguiu, allà mateix se us informarà que esteu treballant i per qui ho feu.

4) Passar a jugador de nivell 1

Per a passar a nivell 1 necessiteu:

  • 5 punts de Reputació.
  • 90 escuts per comprar el vostre terreny.
  • Entrevistar-se amb l'Assessor del Compte.

A) Rebre els vostres 5 primers punts de Reputació

  • Essent jugador de nivell 0 podeu aconseguir punts de Reputació de dues maneres:

- Treballant a l'Església guanyareu un punt de reputació cada vegada, però només cobrareu 5 escuts. Podeu treballar a l'Església tants cops com vulgueu.. - Els altres jugadors us poden donar un punt de reputació cadascun. Aquests punts de Reputació s'anomenen punts de Confiança i són limitats. Essent nivell 0 podeu rebre'n només 3. Els jugadors només poden donar 2 punts per setmana, el diumenge es reben de nou 2 punts per donar-los a la resta de jugadors. Una mateixa persona no us pot donar un punt de Confiança altre vegada fins que no hagin passat força setmanes.

  • Per donar un punt de Confiança a una altra persona feu clic sobre el seu nom.

Us apareixerà una pantalla semblant a aquesta:

Feu clic a Atorgar la vostra confiança a... "Ortogar su confianza a..." La persona rebrà 1 punt de Confiança sempre que no hagi sobrepassat els punts màxims autoritzats per al seu nivell de jugador. Si això passés, us apareixerà un missatge informatiu a la part superior de la pantalla.

La millor manera de rebre punts de Confiança és anar a la taverna per enraonar altres jugadors.

B) Guanyar 90 escuts

L'única manera que teniu de guanyar diners és treballant. La compravenda de productes al mercat amb afany de lucre és considerada especulació. Aquesta pràctica està totalment prohibida i serà penada. El camí a seguir és trobar una feina, guanyar diners i estalviar-los.

  • Les feines més òptimes per a un jugador novell són les següents:

- Les Forces Armades del Comptat: Aconseguiu la feina de manera immediata i rebeu tot el salari a l'endemà. Heu de ser un dels primers a sol·licitar la feina per tal d'aconseguir-la.

- Mitjançant les Ofertes de Feina a l'Ajuntament: Heu d'esperar deu minuts a saber si heu estat contractat o no. Rebreu tot el salari a l'endemà.

- Treballar a la Mina: Aconseguiu la feina de manera immediata, però rebeu el salari en dues tongades: la meitat a l'endemà i l'altra meitat el diumenge.

- Treballar a l'Església: Aconseguiu la feina de manera immediata i rebeu tot el salari a l'endemà. Guanyareu 1 punt de Reputació però només es cobren 5 escuts.

- L'Explotació de la vostra Ciutat: Cada ciutat té una explotació diferent: fruita, pesca, fusta... Guanyeu allò que recol·lecteu. Podeu vendre el que heu aconseguit al mercat. Un cop aconseguiu vendre el vostre producte, rebreu diners a canvi.

  • Podeu estalviar diners alimentant-vos dia sí dia no. Heu de vigilar i no badar boca, ja que podríeu morir de desnutrició.

Mentre passin els dies, el vostre estat físic anirà canviant gradualment:

1r dia En bona forma (no mengeu res) 2n dia Dèbil (mengeu pa) 3r dia Cansat (no mengeu res) 4t dia Famèlic (mengeu pa) 5è dia Dèbil (no mengeu res) 6è dia Esquelètic (mengeu pa) 7è dia Famèlic (no mengeu res) --- Aconseguiu passar a Nivell 1! --- 8è dia Moribund (mengeu pa) 9è dia Esquelètic (mengeu pa) 10è dia Famèlic (mengeu pa) 11è dia Dèbil (mengeu pa) 12è dia Cansat (mengeu pa) Etc...

No menjar res implica perdre algunes de les vostres característiques (Força, Carisma o Intel·ligència). Així doncs, podeu fer servir aquest mètode mentre sigueu jugador de Nivell 0, ja que aquestes pèrdues no us afectaran, car teniu 0 punts de Força, 0 de Carisma i 0 d'Intel·ligència.

C) Entrevistar-se amb l'Assessor del Compte

Un cop ja hàgiu aconseguit els 90 escuts i els 5 Punts de Reputació, podeu entrevistar-vos amb l'Assessor del Compte per tal de passar a Nivell de jugador 1.

  • Feu clic a Comptat "Condado" al menú principal, després feu clic a Castell "Castillo" i finalment a Entrevistar-se amb l'Assessor del Compte "Entrevistarse con el Asesor del Conde".

Cal esmentar que els 90 escuts els heu de portar a sobre, al vostre inventari, mai no els heu de dipositar pas a la vostra propietat.

No és aconsellable entrevistar-se amb l'Assessor del Compte amb només aquests 90 escuts. Penseu que a l'endemà ja sereu un jugador Nivell 1 i posseireu un terreny. Necessitareu més diners per menjar o per contractar algú perquè us treballi la terra. Per aquest motiu cal ser previsor i haver estalviat com a mínim 110 o 120 escuts abans d'entrevistar-se amb l'Assessor del Compte.

  • Al passar a jugador de Nivell 1 haureu de prendre una decisió: ser un rodamóns o bé ser un camperol.
  • El rodamóns és una opció del joc, es poden anar descobrint noves ciutats i noves persones. L'inconvenient és que no tindreu un camp al passar a jugador de Nivell 1, però el podreu comprar més endavant si aconseguiu estalviar 500 escuts. L'avantatge principal és que podeu traslladar-vos a qualsevol ciutat sense massa complicacions.
  • El camperol té un terreny a la ciutat. Podeu comprar un segon terreny a la vostra mateixa ciutat per 500 escuts. Viatjar és més complicat, ja que heu de tenir cura de les vostres terres. Hi ha dos tipus d'activitats agrícoles:

- El cultiu és una activitat sense cap risc i necessita poca inversió. Des del principi sabreu quina serà la vostra producció segons la inversió salarial que feu. Podeu calcular quants escuts guanyareu al vendre els vostres productes al mercat. - La ramaderia és una activitat amb més risc i que necessita més inversió. Des del principi no sabreu quants escuts guanyareu perquè existeix el risc de què el bestiar mori d'envelliment, que no s'engreixi com cal, o que els vostres estris es trenquin després de fer-los servir. Tot i això, amb una mica de sort, si teniu èxit podeu guanyar molts més escuts que amb un cultiu.

  • Cada ofici té la seva finalitat, però no existeix cap ofici que sigui millor que la resta:

- Cultivant verdures es produeix un aliment que atorga 1 punt de Carisma. - Cultivant blat es produeix un aliment que serveix als moliners per produir la farina que necessiten els flequers per fer pans. - Cultivant blat de moro es produeix aliment per als humans i per a engreixar els porcs. - Criant porcs es produeixen carcasses que necessiten els carnissers per fer talls de carn. - Criant vaques es produeix llet que atorga 1 punt d'Intel·ligència per ampolla. També es produeixen carcasses que necessiten els carnissers per fer talls de carn. - Criant ovelles es produeixen llana i pells que necessiten els teixidors per fer roba.

5) Integrar-vos al joc

Depenent del temps que vulgueu invertir al joc, podeu integrar el vostre personatge de tres maneres diferents: A) Integració mínima al joc (treballar i menjar) B) Integració mitjana (tavernes) C) Integració completa (rol i fòrums)

A) Integració mínima al joc (treballar i menjar) Temps de joc: 1-5 minuts al dia. Només heu d'alimentar al vostre personatge i fer-lo treballar cada dia perquè el vostre personatge no mori i vagi avançant de nivell en nivell.

B) Integració mitjana (tavernes) Temps de joc: 5-15 minuts al dia. A banda d'alimentar al vostre personatge i fer-lo treballar, també heu d'interactuar amb altres jugadors per aconseguir Punts de Confiança, indispensables per augmentar el vostre Nivell de jugador. El millor lloc on interactuar amb altres jugadors dins del joc són les tavernes:

Les tavernes

Si voleu conèixer altres jugadors podeu anar a la taverna, que funciona igual que una sala de xat.

Feu clic a Poble "Pueblo" al menú principal i després a Taverna "Taberna"

  • Podreu trobar un llistat de tots els jugadors presents a les diferents tavernes a la part superior dreta de la pantalla.
  • Després feu clic sobre el nom de la taverna on voleu entrar. Allà podreu interactuar amb la resta de jugadors de la vostra ciutat.

C) Integració completa (rol i fòrums) Temps de joc: 15-60 minuts al dia. El Rol és la part de ficció del joc. Cada jugador pot inventar la història del seu personatge. El joc està ambientat a l'edat mitjana, concretament a l'any 1454. Així doncs, a l'hora d'escriure la biografia del vostre personatge tingueu en compte que alguns dels fets històrics (com ara la descoberta d'Amèrica) encara no han tingut lloc.

Cal saber que aquesta part del joc que hom anomena en català "Rol", sovint és anomenada per la resta de jugadors "RP" (RP és l'acrònim de l'expressió anglesa "RolePlay").

El primer aspecte de Rol que es fa al joc és escriure la biografia del vostre personatge perquè la resta de jugadors la puguin fer-se una idea de quin tipus de personatge tenen al davant:

  • Feu clic a El meu perfil "Mi perfil"

La part superior és la biografia del vostre personatge (la part de Rol del joc). Hi podeu explicar si encara sou un captaire (Nivell 0), si ja sou propietari d'una terra, si cultiveu o si teniu bestiar (Nivell 1), quin ofici teniu (Nivell 2), etc. Podeu afegir-hi tot el que se us acudeixi relacionat amb el rol del vostre personatge.

La segona part és una descripció vostra fora del joc (no és necessari ni desitjable donar cap informació personal, ho podeu deixar en blanc).

Opinió de 79.155.235.225 traslladada des de la pàgina de l'article.[modifica]

Advertencia es un joc manipulat completament pels seus administradors de Celsius, no paguin ni una peseta en aquesta empresa. Directament no juguin. Un client emprenyat, salut. el comentari anterior sense signar és fet per 79.155.235.225 (discussió • contribucions) 03:38, 19 abr 2011.