Discussió:Societat Catalana de Gnomònica

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Presentaré els meus arguments en dos punts per tal de simplificar eventuals comentaris.

---Antecedents.

Pau Nemo(discussió | contribucions)

He vist que l’article de la SCG ha estat suprimit de forma unilateral sense cap procés de discussió d’esborrament. Suposo que tindràs l’amabilitat de recuperar l’article, amb tot el seu historial, de manera que sigui possible una discussió democràtica i detallada. Salutacions.

---Primer punt. Supressió d’un article sense votació.

Benvolgut Pau Cabot. Jo no m’he queixat en cap moment de la supressió del primer article publicat. La meva protesta fa referència a la supressió de l’article publicat per Pau Nemo.

És molt fàcil: publica els dos articles i podrem, comparar si les teves afirmacions s’ajusten a la veritat.

Incidentalment: no soc soci, ni ex-soci, ni simpatitzant de la SCG: ni estic a sou de la SCG. No tinc cap amic que sigui soci de la SCG. Rebutjo la acusació de “conflicte d’interessos” i t’exigeixo que la retiris. Puc acceptar que la redacció inicial fos una mica curricular a judici dels més puristes. Una vegada més, et prego que publiquis el meu article, amb tot el seu historial, i que tothom pugui jutjar. És del tot inaceptable la supressió d’un article basant-se en una discussió prèvia i acusacions no provades.

Resum del primer punt: m’és del tot igual la recuperació del meu article. Pau Nemo és un editor insignificant totalment prescindible. I la Societat catalana de Gnomònica (amb un prestigi internacional guanyat a pols durant anys ) pot prescindir d’un article a Viquipèdia. Puc entendre un rampell visceral aleatori, puc entendre una animadversió personal concreta i altres motivacions. El que no puc acceptar és que una actuació arbitrària, denunciable i (digueu-me ingenu) sancionable es vulgui camuflar sota les sagrades normes de la Viquipèdia.

---Segon punt. Article sobre una agrupació cultural indeterminada.

La Viquipèdia hauria d’acollir de forma benevolent qualsevol article sobre qualsevol agrupació cultural . És molt fàcil penjar etiquetes amb acusacions de “curriculum” , “conflicte d’interessos”, “cal referència”, etc. És encara més fàcil (gairebé sempre) corregir les errades i les mancances de l’article original.

En el cas de la Societat Catalana de Gnomònica, qualsevol editora o editor hàbil podria publicar una article correcte en un temps mínim. I goso dir que, aquest article hipotètic correcte no seria gaire diferent del que va publicar Pau Nemo. Nota: les persones interessades, si no poden consultar l’article original, poden llegir una versió molt semblant en castellà, anglès o francès. A les wikipèdies corresponents.

Amb el meu respecte a tothom. Signat Pau Nemo

____

Perdoneu que no contesti (en aquest moment) els vostres interessants comentaris. Abans voldria exposar un Tercer punt (i més important).

La Societat Catalana de Gnomònica no és una agrupació cultural anònima. I menys per a la Viquipèdia. En el seu dia (aprofito per a informar possibles interessats en el tema @Vriullop:, @Leptictidium:, @Enric:, @Isidre blanc:, @Herodotptlomeu:, @Pere prlpz:, @Flamenc:, @Zyang:,...) es va crear el Viquiprojecte:Rellotges de sol . Seguint aquesta iniciativa hi ha uns 35 articles que comencen el títol amb “Llista de rellotges de sol...”. A cada lista hi ha uns quants rellotges de sol concrets (potser 400 o potser més en total). Si hom consulta un rellotge particular podrà observar un apartat que diu “fitxa” que no és altra cosa que un hipervincle extern a la fitxa original de la Societat Catalana de Gnomònica.

Comproveu-ho amb tres o quatre rellotges. La fitxa que proposa Viquipedia és la fitxa de la Societat Catalana de Gnomònica. La mateixa Viquipèdia que posa traves a un possible article sobre la SCG.

Resumint: La SCG ha de tenir un article digne a la Viquipèdia. A més, caldria esmentar específicament “Fitxa SCG” i no únicament “fitxa” a les llistes de rellotges de sol.

Vaig fer l’article a instàncies d’una tercera persona no vinculada a la SCG però que coneixia el tema. Em va interessar la mancança d’article i vaig decidir editar-lo (amb tots els defectes que segurament té). I, un cop acabat, avisar l’Eduard Farré. Ja que sabia que era viquipedista (inexpert) i que li havia d’interessar la notícia ...però les coses es complicaren una mica. Signat Pau Nemo

Aquesta parrafada la va copiar selectivament Mcapdevila de dos apunts diferents de Tema:Wghzlhfegco1s2bb, on podeu veure tot el debat. Pau Cabot · Discussió 06:19, 15 set 2021 (CEST)[respon]
"Mane, tecel, fares".Pau Nemo (disc.) 00:32, 18 set 2021 (CEST)[respon]

Admissibilitat i fonts pròpies[modifica]

S'han referenciat peticions de referències amb fonts de la pròpia institució. S'haurien d'intentar cercar fonts fiables per substituir-les, no només per qüestions de verificabilitat sinó també d'admissibilitat. Ara mateix no hi ha cap font que compleixi al mateix temps 1) que sigui fiable 2) que parli de manera significativa de l'entitat. Les que s'acosten més a l'anterior definició són les fonts usades per Castellbo, però s'hauiren de mirar de trobar fonts secundàries (si és que existeixen). Pau Cabot · Discussió 07:07, 18 set 2021 (CEST)[respon]