Dissenyador de jardins

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Un dissenyador de jardins és algú que dissenya la planificació i les característiques del jardins, ja sigui com a amateur o com a professional.

Els elements de composició del disseny del jardí i el disseny del paisatge són: el terreny, l'aigua, la plantació, elements de construcció i edificacions, paviment, característiques de l'indret i genius loci, i les qualitats climàtiques locals.

Serveis[modifica]

Els dissenyadors de jardins són especialistes amb habilitats que treballen amb un cap de planificació de paisatges i el disseny de jardins, oferint consulta als clients, proporcionant direcció i supervisió durant la construcció, i la gestió de l'establiment i el seu manteniment un cop el jardí s'ha creat.

Tenen la capacitat de mesurar l'indret, i preparar esborranys pel desenvolupament d'un jardí des de les idees fins a la construcció, i els recursos i materials per a la construcció.

Històricament, s'han dissenyat molts jardins gràcies a amateurs amb molt talent sense formació oficial, i molts altres per persones amb formació la qual, ja sigui artística o de disseny, no estava originalment centrada en jardins.

Les complexitats en assumptes de disseny mediambiental contemporanis i la tecnologia incrementen la necessitat de dissenyadors de jardins professionals en l'àmbit.

Bibliografia[modifica]

  • Sylvia Crowe, Garden Design Antique Collector's Club, 2003.
  • Marie-Luise Gothein A history of garden art (English edition) 1928.
  • Tom Turner, Garden history philosophy and design 2000 BC to 2000AD Spon Press, 2005.
  • Roger Turner, Better Garden Design Batsford Press, 1986.
  • R. Turner, Design in the Plant Collector's Garden Timber Press.