Districte de Muhanga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaDistricte de Muhanga
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 2° 05′ S, 29° 45′ E / 2.08°S,29.75°E / -2.08; 29.75
EstatRuanda
ProvínciaProvíncia del Sud Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població358.433 (2022) Modifica el valor a Wikidata (553,14 hab./km²)
Geografia
Superfície648 km² Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmuhanga.gov.rw… Modifica el valor a Wikidata

El districte de Muhanga és un akarere (districte) de la província del Sud, a Ruanda. La seva capital és Muhanga. (abans[1] Gitarama).

Geografia[modifica]

El districte limita amb el districte de Gakenke al nord, amb el districte de Kamonyi a l'est, el districte de Ruhango al sud, amb el districte de Karongi al sud-oest i amb el districte de Ngororero a l'oest. La seva capital, Gitarama, amb una població estimada de 87.613 persones el 2004,[2] es troba a uns 45 km per carretera al sud-oest de Kigali, la capital de Ruanda i la ciutat més gran del país.[3] El districte es troba al centre geogràfic de Ruanda, enllaçada per carretera amb Kigali a l'est, Butare al sud i Kibuye als marges del llac Kivu a l'oest. Una quart carretera porta al nord fins a Gisenyi, també al marge oriental del llac Kivu i a Ruhengeri als peus de les Muntanyes Virunga. El districte de Muhanga és la llar de Kabgayi, el centre tradicional de l'església catòlica a Ruanda, i Shyogwe, un gran centre anglicà.

Sectors[modifica]

El districte de Muhanga està dividit en 12 sectors (imirenge): Muhanga, Cyeza, Kibangu, Kiyumba, Mushishiro, Kabacuzi, Nyabinoni, Nyamabuye, Nyarusange, Rongi, Rugendabari i Shyogwe.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]