Doctor Doom

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Doctor Doom

Doctor Doom.jpg

Publicat per Marvel Comics
Primera aparició Fantastic Four #5 (1962)
Creat per Stan Lee i Jack Kirby
DESCRIPCIÓ
Nom naixement Victor von Mort (Victor von Doom)
Lloc naixement Latveria
Parents coneguts
  • Werner (pare, mort)
  • Cynthia (mare, morta)
Ofici Monarca de Latveria
Nom incògnit Doctor Doom
Estat civil Solter
Alçada 1,82 m, amb l'armadura
Pes corporal 102 kg
Color dels ulls Marrons
Color del cabell Marró
EN EL COMBAT
Base d'Operacions Castell von Mort, Latveria
Equipament Ha construït i inventat gran quantitat de màquines i artefactes, com l'armadura de combat que sempre porta posada. Amb ella és capaç de volar, absorbir energia o llançar raigs. Entre les nombroses creacions de Mort es troben diversos robots altament sofisticats, aparells capaços d'emmagatzemar energia còsmica i projectar-la sobre un ésser viu i màquines del temps.
Poders destacats Té la força normal per a un home de la seva edat, pes i constitució. Gràcies als ensenyaments dels ovoides és capaç de projectar la seva ment a un altre cos. Mort és un gran científic de l'alçària de Reed Richards.
Font documental * DeFlaco, Tom; Brevoort, Tom; Teitelbaum, Michael; Darling, Andrew; Wallace, Daniel; Sanderson, Peter; Kindersley, Dorling; López, José Luis. La Enciclopedia MARVEL, la guía definitiva de los personajes del universo marvel, 2007. 
Dr Doom cosplay

El Doctor Doom, o Victor von Doom, és un personatge de ficcio de còmics de l'Univers Marvel. Creat per Stan Lee i Jack Kirby, el personatge apareix per primera vegada a Fantastic Four numero 5 (Juliol 1962). Doom, geni inventor, és un supervillà i líder de la nació de Latveria de l'Universe Marvel. Lluita de manera recurrent amb diferents superherois generalment per disputes de poder o per revenges.

El personatge del Doctor Doom ha aparegut en altres productes Marvel com ara pel·lícules, videojocs, sèries de televisió i marxandatge com figures d'acció i targetes.

Biografia de ficció[modifica | modifica el codi]

Víctor von Mort va néixer a la petita nació de Latveria fill de Werner, un curandero local, i Chythia, un bruixot, ambdós de raça gitana. La seva mare va morir en reclamar Mefisto la seva ànima i el seu pare va ser executat per les tropes del rei en no aconseguir curar la moribunda reina de Latveria. El jove Víctor fou acollit llavors per una altra família gitana. Víctor es va enamorar de la seva germanastra Valèria.

Víctor tenia una veritable set de coneixements. Després d'estudiar tots els llibres de bruixeria de la seva mare se'n va anar als Estats Units on va ingressar a la Universitat Empire State. Allà va compartir habitació amb Reed Richards, però van xocar en no compartir el mateix punt de vista a prop de l'ús de la ciència. Víctor va intentar unir ciència i màgia amb nefastos resultats. Després del seu fracàs universitari, Víctor va viatjar fins al Tibet on va trobar un petit culte on va incrementar els seus coneixements. El culte el va ajudar a construir una armadura, la màscara de la qual es va col·locar quan encara estava incandescent desfigurant el seu rostre. Des d'aquell moment Víctor von Mort sempre s'ha mostrat amb la seva armadura i la cara tapada.

Mort va tornar a Latveria on va usurpar el tron al rei Rodolpho. Encara que governava amb mà ferma, el poble li admirava, ja que Víctor sempre vetllava pel seu benestar. Tanmateix els interessos del monarca no es limitaven a les fronteres del seu país i aviat es va veure enfrontat als 4 Fantàstics en els seus plans de conquerir el món. L'afany de poder el va portar fins i tot a capturar Estela Platejada i a adquirir part de la seva energia còsmica per derrotar els 4 Fantàstics. Víctor von Mort va aprendre dels ovoides poders mentals, com el de transferir la seva ment d'un cos a un altre. Més tard usaria el poder còsmic robat a Estela Platejada per revigoritzar Terrax a qui va enviar contra els 4 Fantàstics. La batalla va acabar torçant-se quan Terrax va descobrir que anava a morir en breu a causa de la quantitat d'energia que tenia absorbida. El cos de Víctor von Mort va quedar destruït quan Estela Platejada va derrotar Terrax i aquest va morir causant una forta explosió. En l'últim moment, Mort va aconseguir projectar la seva ment al cos d'un dels ciutadans presents.

Quan el Totpoderós el va segrestar perquè formés part de les seves Guerres Secretes va aconseguir per un moment obtenir tot el poder del Totpoderós, però va acabar perdent-lo.

Trets distintius[modifica | modifica el codi]

La seva cara està desfigurada a causa de les cremades que es va auto produir en posar-se la seva màscara incandescent.