Douchi

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Diversos productes de douchi

El douchi ((xinès: ; pinyin: dòuchǐ), or tochi 豆豉) és un condiment molt popular de la gastronomia xinesa, utilitzat per elaborar salsa de fesol negre. No s'ha de confondre amb el fesol negre, una varietat de fesol comú utilitzada a diverses zones d'Amèrica del Sud i Central.

El douchi es prepara en salar i deixar fermentar i la soia. Aquest procediment torna les llavors negres, toves i gairebé seques. L'olor resultant és forta, agra i picant amb gust salat i un poc amargant i dolç. Aquest procés i producte són similars a l'ogiri i el iru, ambdues receptes són africanes amb els fesols fermentats.

Ús[modifica]

El douchi es fa servir especialment per a condimentar peix o verdura fregida (especialment meló amargant i verdura de fulla). A diferència d'altres productes a base de soia fermentada, com el nattō o el tempeh, el douchi es fa servir només com a condiment i no es consumeix en grans quantitats donat que és molt salat.

Algunes receptes comunes amb douchi són les costelles magres al vapor amb fesols negres fermentats i bitxo (豉椒排骨) i la carpa de fang xinesa amb fesols negres fermentats (豆豉鯪魚).

Pasta de fesol negre[modifica]

És un condiment xinès (pasta de fesol negre o salsa de fesol negre i all (蒜蓉豆豉酱)) amb douchi, all i salsa de soia.