Dragon Head

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreDragon Head
Tipussèrie manga Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguajaponès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióJapó, 2003 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènereterror psicològic i anime i manga postapocalíptic Modifica el valor a Wikidata
Altres
Anime News Network: 4273 Modifica el valor a Wikidata

Dragon Head (ドラゴンヘッド , Doragon Heddo?) és un manga seinen eescrit i il·lustrat per Minetaro Mochizuki. Es va publicar al Japó entre els anys 1994 i 2000 en la revista setmanal Weekly Young Magazine de Kōdansha.[1] Posteriorment va ser recopilat en deu toms tankōbon. L'obra va ser publicada a Espanya entre 2001 i 2002 per Glénat en el seu format original[2] i posteriorment el 2019 per Planeta Cómic en un format de 5 volums.[3] La sèrie va ser adaptada com una pel·lícula d'acció en viu escrita i dirigida per Jôji Iida, estrenada al Japó l'agost de 2003. Protagonitzada per Satoshi Tsumabuki i Sayaka Kanda.. Recentment també es va anunciar la llicència del manga el 4 d'octubre del 2021 en físic a l'Argentina per la editoral Ovni Press en toms dobles de més de 400 pàgines i amb fulles a color per a la primera meitat del 2022 (seran 5 toms en total); el manga tindrà sortida bimestral a l'Argentina.

Argument[modifica]

Una classe torna a Tòquio d'un viatge a bord del Shinkansen. Teru Aoki veu alguna cosa abans que el tren passi per un túnel, llavors la terra tremola, el tren descarrila i gairebé tots els passatgers moren a l'instant.

Només la Teru, l'Ako i la Nobuo, tres estudiants de secundària, sobreviuen a aquest accident. Nobuo s'enfonsa gradualment en la bogeria i la por. La Teru i l'Ako volen fer tot el possible per sortir d'aquest túnel opressiu, però estan lluny d'imaginar-se què els espera quan surten. El subministrament d'aliments comença a disminuir. Per què augmenta la temperatura? Per què no ve ajuda? I sobretot, què passa fora i per què sembla que s'hagi desencadenat l'estat d'excepció?

Personatges[modifica]

Teru Aoki
Estudiant, vol sortir de l'atzucac i tornar a Tòquio per trobar els seus pares.
Ako Seto
Al principi inconscient, s'enganxa a Teru i li és de gran ajuda després.
Nobuo Takahashi
Segon noi, que a diferència del Teru, es deixa portar per la desesperació.

Recepció[modifica]

Dragon Head va ser el guanyador en 1997 del Premi de Manga Kōdansha en la categoria «General»..[4] L'any 2000 Minetarō Mochizuki va ser reconegut amb el «Premi per excel·lència» per Dragon Head en el 4t Premi Cultural Tezuka Osamu.[5]

Referències[modifica]

  1. «ja:ドラゴンヘッド - 映画・映像» (en japonès). Toho. Arxivat de l'original el May 4, 2021. [Consulta: May 4, 2021].
  2. Agrafojo, Javier. «Reseña de Dragon Head en Zona Negativa» (en español), 29 diciembre 2014. [Consulta: 26 octubre 2019].
  3. «El primer tomo de Dragon Head a la venta en octubre» (en español), 30-06-2019. [Consulta: 26 octubre 2019].
  4. Joel Hahn. «Kodansha Manga Awards» (en inglés). Arxivat de l'original el 16 de agosto de 2007. [Consulta: 26 octubre 2019].
  5. «第4回 マンガ優秀賞 望月峯太郎 『ドラゴンヘッド』» (en japonés). [Consulta: 26 octubre 2019].

Enllaços externs[modifica]