Vés al contingut

Dutch van der Linde

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDutch van der Linde
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de videojoc Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perBenjamin Byron Davis Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraRed Dead Redemption i Red Dead Redemption 2 Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióproscrit, revolucionari i deputy sheriff (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Naixement1855 Modifica el valor a Wikidata

Dutch van der Linde (1854-1911) és un personatge fictici de la saga de videojocs Red Dead Redemption, com un dels antagonistes a la primera edició del joc i com un dels principals personatges a Red Dead Redemption 2. Va ser el líder de la seva pròpia banda de bandolers a finals del segle XIX.

Biografia

[modifica]

Orígens

[modifica]

En Dutch va néixer l'any 1854. El seu pare va lluitar a la Guerra Civil Americana on va morir. Això explica que desenvolupés un sentiment de rebuig cap als confederats. Va marxar de casa amb 15 anys a arrel d'una mala relació amb la seva mare. De fet, va assabentar-se'n de la seva mort mesos més tard.

Valorava la llibertat i somiava en viure de manera independent a les lleis i a la societat, construint un pensament propi i rebutjant la civilització moderna. Això va donar pas a que comencés la seva carrera criminal. Això el va portar a constituir una banda amb el seu amic Colm O'Driscoll. La banda no va funcionar com esperava i van acabar generant una forta enemistat amb en Colm. En Dutch va assassinar al seu germà i en Colm a la seva amanat, l'Annabelle.

Història de la Banda

[modifica]

L'any 1878, en Dutch va conèixer a en Hosea Matthews intentant robar-se mutuament. Ràpidament es van fer amics i van formar una dinàmica parella de joves lladres, estafadors i manipuladors. Van estar molts anys funcionant com una parella de lladres, però mica en mica anirien reclutant nous membres.

Va ser així com es va formar la banda d'en Dutch van der Linde. Ell feia de líder, mentre en Hosea actuava com la seva mà dreta. Van començar reclutant a l'Arthur Morgan, en John Marston, en Bill Williamson i en Javier Escuella. També va començar una relació amb la Susan Grimshaw, que tot i a acabar va seguir formant part de la banda degut al seu caràcter fort i decidit.

La banda d'en Dutch va arribar a robar més de 40 bancs i donaven els part dels beneficis a les persones menys afavorides. Així va ser com la banda es va constituir com una organització amb uns ideals i una corrent de pensament que va rebre part del recolzament de la població nord-americana. En Dutch havia aconseguit romantitzar la seva imatge com la d'un líder espiritual que lluitava contra l'opressió del govern.

Així és com la banda va anar creixent, acullint altres membres com l'Uncle o l'Abigail Roberts, qui més tard començaria una relació amorosa amb en John Marston, els quals tindrien un descendent, en Jack Marston (1895-). En algun moment es van anar incorporant més membres: Lenny Summers, Karen Jones, Simone Pearson, Orville Swanson, Sean MacGuire, Leopold Strauss, Tilly Jackson, Molly O'Shea, Mary-Beth Gaskill, Joshia Trelawny, Charles Smith, Micah Bell, Kieran Duffy i els germans Davey i Mac Callender.

El final de la banda comença amb l'atracament fallit d'un ferri a Blackwater. La banda es veu obligada a fugir deixant enrere tots els seus diners. La decadència de la banda va de la mà amb la d'en Dutch, que comença a perdre els papers. Això fa que la banda comenci a dubtar del seu líder.

Referències

[modifica]