Eduardo de Castro González

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Eduardo de Castro)
Infotaula de personaEduardo de Castro González

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 març 1957 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Melilla (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Alcalde-President de Melilla
15 juny 2019 – 7 juliol 2023
← Juan José Imbroda Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Granada Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, alcalde Modifica el valor a Wikidata
PartitCiutadans - Partit de la Ciutadania Modifica el valor a Wikidata

Eduardo de Castro González (Melilla, 3 de març de 1957) és un funcionari i polític espanyol pertanyent a Ciutadans. Actualment és el president de la ciutat autònoma de Melilla.

Biografia[modifica]

Formació acadèmica[modifica]

És diplomat en Relacions Laborals per la Universitat de Granada. Va començar des de ben jove a treballar de funcionari al Ministeri de l'Interior i a l'Ajuntament de Melilla, on va exercir funcions superiors com a coordinació i direcció.[1]

Carrera política[modifica]

L'any 2015 va decidir fer el salt a la política i va començar a militar en Ciutadans. A les eleccions a l'Assemblea de Melilla de 2015 va ser triat candidat de Ciutadans a la presidència de la ciutat autònoma obtenint-ne una representació de dos diputats.[2]

President de la ciutat autònoma de Melilla[modifica]

A les eleccions a l'Assemblea de Melilla de 2019 va repetir com a candidat del seu partit a la presidència de la ciutat autònoma i, malgrat que la formació taronja va perdre un escó i ell va quedar com a únic diputat de Ciutadans a l'Assemblea de Melilla, De Castro va ser la clau per a formar el nou govern. Hi havia dues possibilitats: la primera, la reelecció de Juan José Imbroda, després de dinou anys al capdavant de la presidència de la ciutat de Melilla; la segona, conformar un govern alternatiu al costat de Coalició per Melilla i del PSOE.[3] Després de diverses reunions a dues bandes tant amb Juan José Imbroda i el Partit Popular de Melilla com amb Coalició per Melilla i el PSOE, aquests últims no van aclarir la seva postura sobre la investidura.[4][5]

El 15 de juny de 2019, a la constitució de l'Assemblea de Melilla, Juan José Imbroda va presentar la seva candidatura a la investidura per a la presidència de la ciutat autònoma comptant amb els vots favorables del Partit Popular de Melilla i Vox, mancant només el vot decisiu de Ciutadans. De Castro també va presentar la seva candidatura per presidir la ciutat i, amb els vots favorables de Coalició per Melilla i el PSOE, va ser nomenat president de la ciutat autònoma de Melilla.[6][7]

Referències[modifica]

  1. «Melillense de 62 años diplomado en Relaciones Laborales y funcionario que tuvo la idea de dirigir a Ciudadanos en la ciudad» (en castellà). Arxivat de l'original el 2019-06-17. [Consulta: 17 juny 2019].
  2. «Eduardo de Castro, de trabajar en la cárcel al sillón presidencial de Melilla» (en castellà). ELMUNDO, 16-06-2019. [Consulta: 5 juliol 2019].
  3. «El día a día de cómo se ha tejido el nuevo Gobierno para Melilla» (en espanyol europeu). El Faro de Melilla, 14-06-2019. [Consulta: 5 juliol 2019].
  4. «Eduardo de Castro, presidente de Melilla» (en espanyol europeu). El Faro de Melilla, 15-06-2019. [Consulta: 17 juny 2019].
  5. COPE.es. «Eduardo de Castro, presidente de Melilla: “El PP llevaba 18 años gobernando vendiendo miedo”» (en castellà). COPE, 17-06-2019. [Consulta: 17 juny 2019].
  6. «Eduardo de Castro, de trabajar en la cárcel al sillón presidencial de Melilla» (en castellà). ELMUNDO, 16-06-2019. [Consulta: 17 juny 2019].
  7. «El único diputado de Cs se convierte en el nuevo presidente de Melilla en una sesión bronca con el PP al grito de traidor» (en castellà). Arxivat de l'original el 2019-06-17. [Consulta: 17 juny 2019].