Educació musicosocial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Educació musicosocial, DaLaNota.png

L'educació musicosocial consisteix en l'educació i ajuda a les persones a través de la música. És utilitzada per transformar la societat i realitzar una inclusió social. En alguns casos és considerada una branca de l'educació social i fins i tot de la pedagogia, ja que els professionals que treballen en l'àmbit musicosocial són en molts casos educadors socials i pedagogs.

A diferència de l'educació musical, que té com a objectiu principal l'ensenyament i aprenentatge de la tècnica musical, l'objectiu prinicipal de l'educació musicosocial és acompanyar, sensibilitzar, conscienciar i preparar a l'individu per a la societat, mitjançant una educació no formal musical, per aconseguir així una autonomia.

El 29 de Setembre de 2020 es va signar la creació de la Xarxa Música Social, una xarxa a nivell estatal d'organitzacions musicosociales. Aquest acte va ser liderat per l'Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, del govern d'Espanya.

A Espanya a part d'organitzacions musicosocials, també trobem diversos projectes musicosocials, els quals treballen amb diferents tipus de música, però amb un fi comú, acompanyar a través de la música.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

«Los beneficios de la Educación Musicosocial». DaLaNota, 25-11-2015. [Consulta: 16 decembre 2020]. http://socialmusik.es/beneficios-educacion-musicosocial/

Chindoy, Cristian Andres. La música como herramienta para el desarrollo de los valores humanos. Bogotá: Universidad pedagógica nacional, 2014, p. 79. http://repository.pedagogica.edu.co/bitstream/handle/20.500.12209/1462/TE-11302.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Referències[modifica]

  1. Chindoy, Cristian Andres. La música como herramienta para el desarrollo de los valores humanos (Tesi) (en castellà). Bogotá: Universidad pedagógica nacional, 2014, p. 79.
  2. «Los beneficios de la Educación Musicosocial» (en catellà). DaLaNota, 25-11-2015. [Consulta: 16 decembre 2020].
  3. Casals March, Silvia «La música com una eina d’integració social dins contextos vulnerables. Un estudi del projecte “Sons de Barri”». La música com una eina d'intergració social dins contextos vulnerables. Un estudi del projecte "Sons de Barri", 21-07-2020.