Elgg

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de programariElgg
Elgg.jpg
Desenvolupador(s) Membres de la comunitat d'Elgg
Versió inicial 18 agost 2008
Versió estable 2.0
Escrit en PHP
Sistema operatiu Multiplataforma
Disponible en Multilingüe
Tipus Sistema de Gestió de Xarxes Socials
Llicència GPL
Més informació
Lloc web elgg.org
Free Software Directory Elgg
Modifica dades a Wikidata

Elgg és una plataforma de serveis de xarxa social de codi obert que ofereix la creació de blogs, treball en xarxa, comunitat, recol·lecció de notícies via feeds i intercanvi d'arxius. Tot pot ser compartit entre els usuaris, utilitzant els controls d'accés i pot ser catalogat mitjançant etiquetes.

Història[modifica]

Elgg va ser iniciat originalment per Ben Wedmuller i David Tosh, qui posteriorment van fundar Curverider d'acord a prestació de serveis relacionats amb Elgg. Ha estat en desenvolupament des de 2004. En 2009, Werdmuller es va retirar per proveir una estratègia de prestació de serveis Web per a qualsevol persona que vulgui treure profit de les seves experiències de treball sobre Elgg, així com per començar Outmap.org. La versió 1.0 va ser realitzada el 18 d'agost de 2008.[1] Aquesta versió va ser reescrita des de zero i incloent diverses característiques de gran abast[2] incloent: un nou model de dades;[3] importar/exportar;[4] suport per OpenDD[5] i més.[6]

Elgg està llicenciat sota la GPL, i corre sobre la plataforma LAMP (Linux, Apache, MySQL i PHP). Els detalls poden ser trobats en la pàgina web del projecte.

Elgg té un llibre titulat "La xarxa social Elgg (Elgg Social Networking)", escrit pel periodista de codi obert Mayank Sharma, que va ser publicat per Packt Publishing al març de 2008 i s'aplica a les versions 0.x d'Elgg. El llibre està recolzat[7] pel director tècnic Ben Werdmuller.

A l'agost de 2008 Elgg va ser nomenada com la millor plataforma social de treball en xarxa de codi obert[8] per InfoWorld.

En educació[modifica]

Elgg ha guanyat molta força en l'àmbit educatiu, on s'ha utilitzat el poder d'aquestes xarxes socials per a diverses institucions i organitzacions:

També s'està utilitzant en l'àmbit de la recerca acadèmica per recolzar als investigadors col·laboradors scispace.net

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Recursos oficials d'Elgg (en anglès)[modifica]

Membres actuals i antics de l'equip[modifica]

Notícies i premsa[modifica]