Elmer FEM solver

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Elmer FEM solver
Tipusprogramari lliure Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
9.0 (11 novembre 2020) Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU General Public License
Característiques tècniques
Sistema operatiuLinux Modifica el valor a Wikidata
Plataformacommand line /GUI Qt v4/v5
Escrit enFortran, C i C++ Modifica el valor a Wikidata
Format de fitxer de lectura
Format de fitxer d'escriptura
Biblioteca
d'interfície d'usuari
Tk i Qt Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webwww.elmerfem.org

Elmer és una eina computacional per a problemes de multifísica. Ha estat desenvolupat pel CSC[1] en col·laboració amb universitats finlandeses, laboratoris de recerca i la indústria. Elmer FEM solver és un programari lliure i de codi obert, subjecte als requisits de la Llicència Pública General (GPL) de GNU, versió 2 o posterior.[2]

Elmer inclou models físics de dinàmica de fluids, mecànica estructural, electromagnètica, transferència de calor i acústica, per exemple.[3] Aquests es descriuen mitjançant equacions diferencials parcials que Elmer resol mitjançant el mètode dels elements finits (FEM).

Elmer consta de diverses parts diferents: [4]

  • ElmerGrid: una eina de conversió de malla, que es pot utilitzar per convertir diferents formats de malla en malles adequades per a Elmer.
  • ElmerGUI – Una interfície gràfica que es pot utilitzar en una malla existent per assignar models físics, això genera un "arxiu de casos" que descriu el problema a resoldre. No mostra tota la funcionalitat d'ElmerSolver a la GUI.
  • ElmerSolver: el solucionador numèric que realitza els càlculs d'elements finits, utilitzant la malla i els fitxers de casos.
  • ElmerPost: un mòdul de postprocessament/visualització. (El desenvolupament es va aturar a favor d'altres eines de postprocessament com ParaView, VisIt, etc.)

Les diferents parts del programari Elmer es poden utilitzar de manera independent. Tot i que el mòdul principal és l'eina ElmerSolver, que inclou moltes funcions sofisticades per a la resolució de models físics, els components addicionals són necessaris per crear un flux de treball complet. Per al pre i postprocessament, es poden utilitzar altres eines, com ara Paraview.

El programari s'executa en plataformes Unix i Windows i es pot compilar en una gran varietat de compiladors, utilitzant l'eina de creació CMake. El solucionador també es pot utilitzar en un mode paral·lel multi-amfitrió en plataformes que admeten MPI. La capacitat de paral·lelització d'Elmer és un dels aspectes més forts d'aquest solucionador.

Referències[modifica]

  1. «Elmer – CSC» (en anglès). CSC — IT Center for Science Ltd. [Consulta: 4 setembre 2019].
  2. Råback, Peter; Forsström, Pirjo-Leena; Lyly, Mikko; Gröhn, Matti EGEE User Forum, 2007.
  3. Råback, Peter; Forsström, Pirjo-Leena; Lyly, Mikko; Gröhn, Matti EGEE User Forum, 2007.
  4. Råback, Peter; Malinen, Mika CSC – IT Center for Science, 2019.