Els Moor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEls Moor

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(nl) Elisabeth Henriëtte Pauline Moor Modifica el valor a Wikidata
17 maig 1937 Modifica el valor a Wikidata
Heemstede (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Mort9 març 2016 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Paramaribo (Surinam) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Amsterdam Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptora, crítica literària, surinamista Modifica el valor a Wikidata

Elisabeth Henriëtte Pauline Moor, més coneguda com a Els Moor, (Heemstede, 17 de maig de 1937 - Paramaribo, 9 de març de 2016) fou una professora de literatura neerlandesa, crítica literària i escriptora neerlandesa. Des de 1992 és qui impulsa el setmanari literari de Surinam De Ware Tijd. A més, va ser cofundadora i editora de l'edició literària Okopipi.[1]

Va obtenir el seu doctorat a la Universitat d'Amsterdam i ha treballat durant anys a l'escola de Bijlmermeer. El 1977 es va anar a Surinam, on va treballar fins a la seva jubilació en el Seminari de Surinam i l'Institut per a la Formació de Professors, on va proposar noves polítiques a la renovació de l'educació, per exemple, en el projecte «Calefacció central» de la universitat.[2]

Juntament amb Chandra Binnendijk va editar la col·lecció Het merkteken en andere verhalen el 1997. Amb Joan Vaseur-Rellum i Godeke Donner va escriure el mètode innovador de la literatura a l'escola secundària de nivell superior Fa yu e tron leisibakru el 1998.

Referències[modifica]

  1. «door Els Moor» (en neerlandès). web.archive.org, 14-07-2005. Arxivat de l'original el 2007-05-20. [Consulta: 14 abril 2016].
  2. Kempen, Michiel van. «Moedig, weerbarstig, liefdevol: Els Moor is heengegaan» (en neerlandès). Caraïbisch Uitzicht. [Consulta: 14 abril 2016].