Empresa emergent

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Una empresa emergent[1] (en anglès, start-up) és una empresa de creació recent que, generalment, es troba en una fase de desenvolupament de producte i cerca de mercats.

Tot i que les empreses emergents poden dedicar-se a qualsevol sector, generalment el terme es relaciona amb empreses d'alt creixement, associades a noves tecnologies o models de negoci innovadors. El terme va esdevenir popular internacionalment durant la bombolla tecnològica d'internet, on es van crear moltes empreses punt-com.

Evolució d'una empresa emergent[modifica]

Tot i l'alt risc que representen aquestes empreses, resulten molt atractives per als inversors, que busquen projectes amb un alt potencial de rendibilitat que poden proporcionar mercats en creixement i la diferenciació a través del desenvolupament i aplicació de nova tecnologia.

Les empreses emergents tenen una gran importància en el creixement i la innovació de determinats sectors, com les tecnologies de la informació i la comunicació (informàtica, programari, telecomunicacions i internet) o la biotecnologia.

Moltes de les empreses emergents obtenen fons comunicant els seus projectes a través d'un pla de negoci amb el que proven de captar inversions de Business Angels o fons de capital risc.

La importància de les empreses emergents per al creixement ha fet que les polítiques industrials i d'innovació hagin provat de promoure aquestes empreses mitjançant mecanismes de finançament com ajuts i subvencions o fons de capital risc públics. Aquestes accions acostumen a estar complementades amb la creació d'un suport a la transferència de coneixement i l'oferiment d'altres serveis de valor afegit mitjançant vivers d'empreses i parcs científics i tecnològics.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Empresa emergent». Cercaterm. TERMCAT, Centre de Terminologia. [Consulta: 20 gener 2016].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Empresa emergent Modifica l'enllaç a Wikidata