Enllaçador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fig.1 Diagrama d'un enllaçador

Un enllaçador (en anglès, linker ) és un programa que pren els fitxers de codi objecte generat en els primers passos del procés de compilació, la informació de tots els recursos necessaris (biblioteca), treu aquells recursos que no necessita, i enllaça el codi objecte amb el seu (s) biblioteca (s) amb el que finalment produeix un fitxer executable o una biblioteca. En el cas dels programes enllaçats dinàmicament, l'enllaç entre el programa executable i les biblioteques es realitza en temps de càrrega o execució del programa.[1][2][3]

Tipus[modifica]

  • Enllaçat estàtic : quan aquesta resolució de símbols i adeces entre els diferents mòduls de programa es resol abans d'executar el programa (en temps de compilació del codi final).
  • Enllaçat dinàmic : quan aquesta resolució de símbols i adeces entre els diferents mòduls de programa es resol quan s'executa el programa (en temps d'execució del codi final).

Referències[modifica]

  1. «What is a Linker?» (en anglès). https://www.computerhope.com, 25-10-2017.
  2. «What is compiler, linker, loader?» (en anglès). https://stackoverflow.com.+[Consulta: 25 octubre 2017].
  3. «What is a linker, and what are dynamic and static linking?» (en anglès). https://kb.iu.edu.+[Consulta: 25 octubre 2017].

Vegeu també[modifica]

Altres eines : editor de text, compilador, depurador