Enoch Arden (pel·lícula de 1911)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEnoch Arden

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióDavid Wark Griffith Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióLinda Arvidson Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBilly Bitzer Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBiograph Company Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorBiograph Company Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1911 Modifica el valor a Wikidata
Durada17 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0003886 Filmaffinity: 329882 Letterboxd: enoch-arden-1911 Archive.org: EnochArden_94 TMDB.org: 483341 Modifica el valor a Wikidata

Enoch Arden és una pel·lícula muda de la Biograph dirigida per D. W. Griffith i protagonitzada per Wilfred Lucas i Linda Arvidson.[1] Basada en un poema homònim d’Alfred Tennyson (1864), es va estrenar en dues parts d’una bobina cadascuna el 12 i 15 de juny de 1911.[2] Griffith ja havia filmat una primera versió del poema d’una bobina que va titular “After Many Years” (1908) i la present versió va constituir la primera pel·lícula de dues bobines filmada pel director.[3]

Argument[modifica]

La primera part comença amb el compromís d'Enoch i Annie. Un cop casats, Enoch se sent desesperat per a seva incapacitat per fer front a les seves creixents obligacions familiars. Marxa a la Xina per aconseguir recuperar la seva fortuna però es troba una tempesta i el vaixell naufraga. Enoch amb dos companys són arrossegats a una illa tropical on queden atrapats. Mentrestant Annie manté l'esperança que un dia el seu marit tornarà. La primera part acaba quan Philip, un antic pretendent, mostra un interès amable per la petita família afligida.

La segona part comença uns quants anys més tard. Philip ha demanat la mà d'Annie però en principi ella es nega ja que manté l’esperança que Enoch un dia tornarà. Finalment, perdent tota esperança, acaba acceptant el casament pel bé dels seus fills. Es casen i ella té un nou fill. Mentrestant, un vaixell a la recerca d'aigua s'endinsa a l'illa i Enoch, ara sol ja que els seus companys han mort, és rescatat. A la seva tornada descobreix la realitat a casa seva i decideix que el continuïn considerant molt per al bé de la seva família.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Usai, Paolo Cherchi. The Griffith Project, Volume 5: Films Produced in 1911 (en anglès). Bloomsbury Publishing, 2019-07-25, p. 47-53. ISBN 978-1-83902-012-4. 
  2. «Enoch Ardent Silent» (en anglès). Era : Progressive Silent Film List. [Consulta: 26 gener 2024].
  3. Inc, Time. LIFE (en anglès). Time Inc, 1940-05-13, p. 55. 

Enllaços externs[modifica]