Ernesto Garzón Valdés

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnesto Garzón Valdés

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 febrer 1927 Modifica el valor a Wikidata
Córdoba (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Mort20 novembre 2023 Modifica el valor a Wikidata (96 anys)
Bonn (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Magúncia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciódiplomàtic, filòsof, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Magúncia
Universitat Nacional de Córdoba
Universitat Nacional de La Plata Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Ernesto Garzón Valdés (Córdoba, Argentina, 1927- 2023) fou un filòsof argentí. Professor emèrit de Ciències Polítiques a la Universitat de Magúncia (Alemanya) i expert en filosofia moral, filosofia política i filosofia del dret. Ha estat professor de Filosofia del Dret a les universitats de Córdoba i de La Plata de l'Argentina i, després d'exiliar-se a Alemanya a causa de la dictadura argentina, va ser professor a les Universitats de Bonn, de Colònia i de Magúncia. Va ser també professor visitant en diverses universitats europees i llatinoamericanes com la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i l'Institut Tecnològic Autònom de Mèxic, i doctor honoris causa per la Universitat de València, la Universitat de Hèlsinki, la Universitat de Valparaíso i la Universitat de Buenos Aires, entre d'altres. Fou membre de les Acadèmies de Ciències Socials i de Dret de Córdoba i de Buenos Aires, de l'Acadèmia de Ciències de Finlàndia, i és president de la Fundació Col·loqui Jurídic Europeu de Madrid, entre altres organismes i fundacions.

Fou autor de diversos llibres i ha publicat un gran nombre d'articles en més de cinc idiomes i en una vintena de països. Les seves publicacions més recents inclouen Calamidades (Gedisa, Barcelona, 2004); Por qué estoy aquí. Tres justificaciones y una excusa (Universidad Nacional, La Rioja, 2005), i Tolerancia, dignidad y democracia (Universidad Inca Garcilaso del la Vega, Lima, 2006).[1]

Referències[modifica]

  1. «Ernesto Garzón Valdés». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 4 abril 2016].