Es Colcador

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'edifici
Es Colcador
Dades
TipusPossessió modifica
Ubicació geogràfica
EstatEspanya
AutonomiaIlles Balears
IllaMallorca
MunicipiSanta Maria del Camí modifica

Es Colcador o també Es Colcador de sa Nuvia són unes cases i indret de Santa Maria del Camí situades a la carretera Palma-Inca, abans d'entrar en el casc urbà. Les cases es troben just al costat de la carretera i en el límit amb el terme de Marratxí, al davant els queda Es Serral i al darrere Son Ganxo i Ca n'Andria.

La façana principal de la casa té dues parts clarament diferenciades, en què la part de la dreta ve precedida per un pati tancat per un petit mur, al qual s'accedeix a través d'un portell amb una petita porta de ferro forjat. La planta baixa consta d'un portal allindanat emmarcat per peces de pedra viva i una finestra. El primer pis consta d'una finestra amb l'ampit motllurat i l'emmarcament de marès.

Una peça de pedra viva adjunta a la façana és es Colcador de sa Nuvia, piló suposadament utilitzat per enqualcar-se als carruatges i, segons la tradició, el lloc on les nuvies d'es Serral pujaven al carro que els havia de dur a les noces.[1] En aquesta casa va néixer Josep Far i Torrens, vicari d'Artà que morí en el contagi de 1820..

Referències[modifica]

  1. Alea Serveis Professionals SL Catàleg de béns patrimonials de Santa Maria del Camí. Ajuntament de Santa Maria del Camí, 2009