Vés al contingut

Escala de valoració de l'autisme infantil

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'escala de valoració de l'autisme infantil (en anglès, Childhood Autism Rating Scale, CARS) és una escala de qualificació de comportament destinada a diagnosticar l'autisme infantil que s'ha desenvolupat i adaptat per a l'edat preescolar.

El CARS va ser desenvolupat per Eric Schopler, Robert J. Reichier i Barbara Rochen Renner. L'escala de qualificació de l'autisme infantil es va dissenyar per ajudar a diferenciar els nens amb autisme dels que presentaven altres retards del desenvolupament, com ara la discapacitat intel·lectual.

Els comportaments i les reaccions del nen s'observen durant les sessions d'avaluació. Aquest procediment estructurat d'avaluació diagnòstica proporciona una base per avaluar el comportament i proporciona un perfil de resultats per a nens. Per a cada àrea a avaluar, es descriu una situació o activitat adequada. Les avaluacions poden ser realitzades per l'examinador o un observador. L'objectiu de l'escala és avaluar el comportament sense buscar causes. La puntuació total i la naturalesa dels disturbis faran possible distingir un autisme dels altres trastorns del desenvolupament del nen.

Tot i que no hi ha cap model perfecte entre les diferents escales de qualificació en la detecció de l'autisme, el CARS s'utilitza amb freqüència com a part del procés de diagnòstic.[1] El desenvolupament del CARS va començar el 1966 amb la producció d'una escala que incorporés els criteris de Leo Kanner (1943) i Creak (1964), i els símptomes característics de l'autisme infantil.[2] La versió original d'aquesta prova, l'entrevista diagnòstica d'autisme (ADI), es va publicar el 1989 i es va correlacionar amb la definició d'autisme del CIM-10.[3]

Criteris d'avaluació

[modifica]

L'escala d'avaluació de l'autisme infantil és un mètode d'avaluació diagnòstica que assigna als nens d'una escala d'1 a 4 per diversos criteris, que van des del normal fins al sever, i produeix una puntuació composta entre «no-autista», «autista», «autista lleu» o «autista greu».

L'escala s'utilitza per observar i assignar subjectivament quinze elements:

Referències

[modifica]
  1. Ozonoff, S, Boodlin-Jones, B, & Solomon, M. (2005). Evidence-based assessment of Autism Spectrum Disorder in children and adolescents. Journal of Clinical Child and Adolescent Psychology, 34, 523-540.
  2. «Toward objective classification of childhood autism: Childhood Autism Rating Scale (CARS)». J Autism Dev Disord, 10, 1, 1980, pàg. 91–103. DOI: 10.1007/BF02408436. PMID: 6927682.
  3. Echo Armman. «Childhood Autism Rating Scale (CARS)». Autism-World. Arxivat de l'original el 2008-06-26. [Consulta: 28 març 2007].