Esclaves del Sagrat Cor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Esclaves del Sagrat Cor de Jesús)
Infotaula d'ordeEsclaves del Sagrat Cor
emblema
TipusCongregació religiosa femenina
Nom oficialEsclaves del Cor de Jesús
Nom oficial llatíAncillae Cordis Iesu
SiglesA.C.I.
Altres nomsEsclaves del Sagrat Cor de Jesús; nom antic fins a 1887: Adoratrius del Santíssim Sagrament i Filles de Maria Immaculada
HàbitTúnica i vel negre; toca i pitet blanc, de vora quadrada
LemaAd finem fidelis (Fidels fins al final)
ObjectiuEducació de nens i joves, catequesi a adults, devoció al Sagrat Cor de Jesús
Fundació1877, Madrid (originada a un grup format a Còrdova el mateix any) per Santa Rafaela Porras y Ayllón; 14 d'abril de 1877, constitució com a congregació religiosa
Aprovat perLleó XIII, en 29 de gener de 1887 (aprovació provisional en 1877)
Constitucionsaprovades el 25 de setembre de 1894)
PatronsSagrat Cor de Jesús
Branques i reformesGrups ACI (moviment juvenil)
Primera fundacióMadrid, 1877
Fundacions destacadesCòrdova (1880), Jerez de la Frontera (1883), Saragossa (1885), Bilbao (1886), Cadis (1890) i Roma (1892)
Fundacions a terres de parla catalanaAlcoi, Barcelona (Col·legi Shalom), Benirredrà, València
Lloc webhttp://www.congregacion-aci.org

Les Esclaves del Sagrat Cor (en llatí Ancillae Cordis Iesu) són un institut religiós femení de dret pontifici, una congregació de germanes els membres de la qual posposen al seu nom les sigles A.C.I. Va ésser fundada a Madrid el 1877 per santa Rafaela Maria del Sagrat Cor. Les Esclaves del Sagrat Cor es dediquen a la instrucció de la joventut, especialment els més necessitats, la catequesi d'adults i el foment de la devoció al Sagrat Cor de Jesús. L'espiritualitat de la congregació està inspirada en la d'Ignasi de Loiola.

Història[modifica]

La congregació va ser fundada a Còrdova per Rafaela Porras y Ayllón (1850-1925). Aquesta havia deixat en 1877 el noviciat de les Germanes de Maria Reparadora, on havia ingressat tres anys abans. Amb quinze novícies més i l'autorització del bisbe Ceferino González comencen a viure en comunitat i funda l'Institut d'Adoratrius del Santíssim Sagrament i Filles de Maria Immaculada. Per malentesos amb el bisbe, va marxar a Andújar i des d'allí a Madrid, en 1877, amb setze religioses. A Madrid, sota la direcció dels jesuïtes i el cardenal Juan de la Cruz Ignacio Moreno y Maisonave, arquebisbe de Toledo, obté l'aprovació diocesana de l'institut el 14 d'abril de 1877, que serà ratificada per la Santa Seu el 29 de gener de 1887. Les constitucions se n'aprovaren el 25 de setembre de 1894.

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]