Escudo de Oro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEscudo de Oro
Dades
Tipuseditorial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1956
Governança corporativa
Seu
Postal Escudo de Oro amb una vista de port d'Arenys de Mar (1966)

Escudo de oro va ser una editorial de Barcelona especialitzada en l'edició de postals i altres productes basats en la fotografia per a consum turístic.

L'empresa va néixer a Barcelona l'any 1956 com Fotografía Industrial (FISA)-Escudo de Oro. Aprofitant l'auge del turisme durant els anys seixanta del segle XX (comportant el costum "turístic" d'enviar postals a familiars i coneguts des del lloc de destinació) l'empresa va créixer ràpidament i va registrar una gran expansió. Les seves postals es podien trobar a tot arreu, fins i tot a l'estranger. Als anys setanta va generar nous productes, com ara una col·lecció de llibres (en diversos idiomes) que eren reculls de fotografies i que estaven pensats, sobretot, per a servir de record d'un viatge, una estada, una visita, etc. (Todo Valencia, Toda Andalucía, Tutto Gaudi, Palau de la Música Catalana..) [1][2]

Les postals Escudo de Oro eren editades a color i abracen nombroses temàtiques. Les clàssiques, com els monuments, els paisatges o les vistes, però també d'altres més estretament lligades al turisme com la gastronomia, o les tradicions. També va produir postals publicitàries, per encàrrec.

S'identificaven fàcilment perquè, a l'anvers, mostraven un escut del lloc relacionat amb la postal emmarcat per una vora daurada.

L'empresa va entrar en crisi al voltant de l'any 2000 i aleshores va deixar d'editar postals i llibres, reconvertint-se i centrant-se en la distribució de "souvenirs" i altres productes de consum turístic.

Les postals Escudo de Oro han esdevingut objecte de col·leccionisme.[3][4]

Referències[modifica]

  1. «De la postal al souvenir» (en castellà). La Vanguardia, 11-05-2013, pàg. 71.
  2. «CCUC /All Locations». [Consulta: 27 febrer 2017].
  3. Canalda, José Carlos. «Página personal de José Carlos Canalda. Alcalá de Henares. Artículos de postales». [Consulta: 27 febrer 2017].
  4. «España : Tarjetas Postales : Lista de Temas» (en castellà). [Consulta: 28 febrer 2017].