Escut d'Almudaina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut d'Almudaina

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perAlmudaina Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
3 octubre 1980 Modifica el valor a Wikidata

L'escut d'Almudaina és un símbol representatiu oficial d'Almudaina, municipi del País Valencià, a la comarca del Comtat. Té el següent blasonament:

« Escut quadrilong de boca redona. En camp d'or, quatre pals de gules, ressaltats d'una banda d'atzur; en abisme, una torre d'argent, maçonada i aclarida de sable. Per timbre, una corona reial oberta. »

Història[modifica]

L'escut d'Almudaina fou aprovat mitjançant el Reial Decret 2.008/1980, de 3 d'octubre, i modificat segons la resolució del 16 de setembre de 2003, del conseller de Justícia i Administracions Públiques. Publicat en el DOGV núm. 4.601, del 3 d'octubre de 2003.

Es tracta d'unes armes parlants, ja que Almudaina és una paraula àrab que significa 'la fortalesa'. La torre, a més, fa referència a la torre d'Almudaina, l'edifici més significatiu del poble, segons sembla d'origen romà, tot i que la construcció actual és d'època musulmana.

Almudaina fou conquerida per Jaume I a mitjan segle xiii, va obtenir la carta pobla el 1278 i va formar part de la baronia de Planes fins al 1534.

Vegeu també[modifica]