Escut de Lladorre

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'escutEscut de Lladorre
Detalls
Tipus escut d'armes
Modifica dades a Wikidata
Escut oficial de Lladorre

L'escut oficial de Lladorre té el següent blasonament:

Escut caironat: de sinople, un lledoner d'argent acompanyat d'una espasa d'or en pal a la destra i de 3 palles d'or en banda a la sinistra del tronc. Per timbre, una corona mural de poble.[1]

Heràldicament és un escut de gules, un lledoner d'or.

Història[modifica]

Va ser aprovat el 31 de març de 1989 i publicat en el DOGC el 24 d'abril del mateix any amb el número 1135. El lledoner és un senyal parlant al·lusiu al nom de la localitat. A banda i banda hi ha l'atribut del patró de la vila, l'espasa de sant Martí, i les tres palles d'or provinents de les armes parlants dels comtes de Pallars, ja que la vila pertanyia a aquest comtat.

Escut antic[modifica]

Escut antic de Lladorre

Antic escut municipal de Lladorre, a la comarca del Pallars Sobirà. Perdé vigència en entrar en vigor la normativa catalana sobre els símbols oficials. L'escut antic no s'hi adaptava i, per tant, deixà de tenir validesa oficial.

El 31 de març del 1989 s'aprovà l'escut actual, adaptat a la normativa catalana vigent de símbols oficials.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «ANUNCI relatiu a l'aprovació de l'escut heràldic del municipi de Lladorre.» (pdf). DOGC núm. 1135. Generalitat de Catalunya, 24-04-1989. [Consulta: 25 juny 2010].

Bibliografia[modifica]

Bassa i Armengol, Manuel. Els escuts heràldics dels pobles de Catalunya. Barcelona: Editorial Millà, 1968. ISBN Sense ISBN.