Escut de Montserrat

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'escutEscut de Montserrat
Escudo de Monserrat.svg
Escut oficial de Montserrat.
Detalls
Tipus escut d'armes
Modifica dades a Wikidata

L'escut de Montserrat és un símbol representatiu oficial del municipi valencià de Montserrat (Ribera Alta). Té el següent blasonament:

« Escut quadrilong de punta redona, truncat. Al primer quarter, en camp de sinople un castell d'or, maçonat i aclarit de sable, sobremuntats [en realitat, somat sobre] dos monts serrats d'argent. Al segon quarter, en camp de gules, tres avarques o sabates antigues ben ordenades, escacades d'argent i sable. Bordura de gules amb vuit escudets d'or amb banda de sable. Al timbre, corona reial oberta.[1] »

Història[modifica]

L'escut va ser aprovat per Resolució del 9 de juliol de 1996, del conseller de Presidència, publicada en el DOGV núm. 2.837, del 30 de setembre de 1996.[2]

El mont serrat és un senyal parlant al·lusiu al nom del poble, amb la representació de l'antic castell d'Alcalà, d'època musulmana, del qual només es conserven trossos de muralla i alguns fonaments. A sota apareixen les armes dels Sabata de Calataiud, antics senyors de la localitat.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Generalitat Valenciana. Escuts i banderes dels municipis de la Comunitat Valenciana (pdf), 2003, p. 158 [Consulta: 12 setembre 2015]. 
  2. «Resolució de 9 de juliol de 1996, del conseller de Presidència, per la qual s'aprova l'escut de l'Ajuntament de Monserrat» (pdf). Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, 2.837, 30-09-1996, pàg. 10.911 [Consulta: 23 desembre 2015].