Vés al contingut

Església de Monistrol

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Església de Monistrol
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de Monistrol d'Anoia
Map
 41° 26′ 52″ N, 1° 47′ 09″ E / 41.447751°N,1.785707°E / 41.447751; 1.785707
IPA
IdentificadorIPAC: 33099

L'Església de Monistrol és una obra de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Església situada al petit nucli de Monistrol d'Anoia formada per diferents cossos adossats de diferent alçària i altres edificis que dificulten la comprensió de la seva estructura. L'església és d'una nau de planta rectangular amb capelles laterals, capçalera recta, volta de canó i coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal. En aquesta façana s'hi troba un portal d'arc de mig punt adovellat amb brancals de carreus i a sobre un ull de bou calat. A la façana oposada destaca a la part superior un altre òcul emmarcat de maons i el coronament que fa un joc de línies corbes i convexes. Adossat a aquest cos principal hi ha un de més baix amb una finestra d'arc apuntat amb emmarcament de pedra. El campanar és de planta quadrangular amb una obertura d'arc de mig punt per costat que correspon a sengles finestres amb arc a sardinell a tres de les cares i a una porta a la façana de migdia on a sobre destaca el rellotge també amb un arc a sardinell, tot rematat a la part superior per una cornisa de maons. Els murs de l'edifici estan arrebossats i emblanquinats.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església de Monistrol
  1. «Església de Monistrol». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 20 maig 2020].