Església de São Miguel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església de São Miguel
Imatge
EpònimSant Miquel Arcàngel Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusCatedral, església i patrimoni cultural Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura barroca Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCastelo Branco (Portugal) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 50′ N, 7° 29′ O / 39.83°N,7.49°O / 39.83; -7.49
Monument nacional de Portugal
Data7 juny 2021
Identificador73972
Activitat
Diòcesibisbat de Portalegre-Castelo Branco Modifica el valor a Wikidata
Religiócatolicisme Modifica el valor a Wikidata
Església de São Miguel (Seu), vista des del castell

L′Església de São Miguel, també anomenada església parroquial i Seu de Castelo Branco, es troba a la freguesia de Castelo Branco, municipi del mateix nom, districte de Castelo Branco, a Portugal. Està classificat com a Immoble d'Interés Públic des del 1978.[1]

El temple remunta a l'edat mitjana. Les principals campanyes d'intervenció arquitectònica s'hi feren al 1682, visibles en els dos nivells inferiors de la façana, de caràcter barroc, i el 1691, amb la introducció de pintures de Bento Coelho en vuit capelles. El 1771, amb el pas de Castelo Branco a diòcesi, l'església s'eleva a catedral i rep llavors obres de restauració. El 1785 és reconstruïda la capella principal i el 1791 s'hi pengen pintures de Pedro Alexandrino al retaule (de 1785) i a la Capella del Santíssim. Altres intervencions s'hi feren als segles XIX i XX.[1]

Arquitectura[modifica]

Originàriament de traçat romànic, va patir alteracions al llarg dels segles, i hui en són majoritàriament visibles els elements de l'arquitectura barroca i rococó.

L'arc del creuer fou alterat pels volts del 1608 i encara es veuen vestigis de l'estructura original del segle xvi.

La façana principal té tres portals (laterals amb frontó triangular i central més elevat i amb frontó corb interromput), dues finestres flanquegen un nínxol amb una estàtua de sant Miquel al nivell intermedi; hi ha un òcul al nivell superior, i dos campanars laterals. Dins, la nau longitudinal presenta sis altars laterals en talla daurada.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Câmara Municipal de Castelo Branco: Valorizar a Memória: Intervir no Centro Histórico Arxivat 2010-06-30 a Wayback Machine. Document del 15 de juny de 2005.

Enllaços externs[modifica]