Vehicle de combat d'infanteria: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegint {{Commonscat|Infantry fighting vehicles}} a partir de pl:Bojowy wóz piechoty
Línia 27: Línia 27:
*[[Transport blindat de personal]]
*[[Transport blindat de personal]]



{{Commonscat|Infantry fighting vehicles}}


{{ORDENA:Vehicle De Combat D'Infanteria}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Vehicle De Combat D'Infanteria}} <!--ORDENA generat per bot-->

Revisió del 19:48, 5 març 2013

Un vehicle de combat d'infanteria BMP-1.

Un vehicle de combat d'infanteria, també conegut per les seves sigles en anglès IFV (Infantry Fighting Vehicle), és un tipus de vehicle blindat de combat utilitzat per portar infanteria a la batalla i proporcionar-los suport en la lluita.

Els vehicles de combat d'infanteria són similars als transports blindats de personal (APC), dissenyats per traslladar entre cinc i deu soldats amb el seu equip. Es diferencien dels APC pel seu millor armament, permetent donar suport directe durant un assalt, ranures de tret que els soldats poden usar per disparar les seves armes des de l'interior del vehicle i generalment millor blindatge.

Els IFV estan armats generalment amb un canó automàtic de calibre 20 a 30 mm, i de vegades amb míssils anticarro (ATGM). Encara que la majoria dels vehicles de combat d'infanteria utilitzen una tracció a erugues, existeixen alguns dissenys amb tracció de rodes. Els vehicles d'infanteria es troben menys blindats i armats que els carros de combat principals, però de vegades transporten míssils pesats, com el TOW o el Spigot que suposen una amenaça pels tancs.

El primer IFV va ser el BMP-1 soviètic, que va aparèixer el 1967. El BMP tenia un perfil molt baix i estava armat amb un canó d'ànima llissa de 73 mm i un míssil antitanc. El seu blindatge inclinat resistia els projectils de metralladores de calibre .50 i el seu canó era una amenaça per als APC de l'època i fins i tot els tancs.

Des de llavors, la majoria de les forces armades principals han desenvolupat o adoptat vehicles de combat d'infanteria. Alguns dels dissenys són:

Vegeu també


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vehicle de combat d'infanteria