Altaveu piezoelèctric: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Reemplaçament automàtic de text (-{{2L}} +{{2L|data=febrer de 2013}})
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{2L|data=febrer de 2013}}
{{2L|data=febrer de 2013}}
El ''' altaveu piezoelèctric ''' és un tipus d'altaveu basat en la propietats dels cristalls [[piezoelèctric]]s ([[polièster]] o [[ceràmica]]), que es deformen quan se'ls aplica una tensió entre les seves cares i que actuant com [[transductor electroacústic]] és utilitzat per a la [[reproducció de so]].
El ''' altaveu piezoelèctric ''' és un tipus d'[[altaveu]] basat en les propietats dels cristalls [[piezoelèctric]]s ([[polièster]] o [[ceràmica]]), que es deformen quan se'ls aplica una [[tensió]] entre les seves cares i que actuant com [[transductor electroacústic]] és utilitzat per a la [[reproducció de so]].
Tot i que la seva resposta és òptima a l'hora de reproduir [[alta freqüència|altes freqüències]], resulten incapaços de reproduir rangs de [[baixa freqüència]].
Quan us afegiu a una de les seves cares un con abocinado, aquest sofrirà desplaçaments capaços de produir una pressió radiada en alta freqüència. Aquests altaveus són senzills, barats i capaços de radiar amb molt poca [[potència elèctrica]].

Encara que la seva resposta és òptima a l'hora de reproduir [[alta freqüència|altes freqüències]], resulten incapaços de reproduir rangs de [[baixa freqüència]].


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

* [[Micròfon piezoelèctric]]
* [[Micròfon piezoelèctric]]
* [[Altaveu]]
* [[Altaveu]]

Revisió del 20:57, 21 març 2013

El altaveu piezoelèctric és un tipus d'altaveu basat en les propietats dels cristalls piezoelèctrics (polièster o ceràmica), que es deformen quan se'ls aplica una tensió entre les seves cares i que actuant com transductor electroacústic és utilitzat per a la reproducció de so.

Tot i que la seva resposta és òptima a l'hora de reproduir altes freqüències, resulten incapaços de reproduir rangs de baixa freqüència.

Vegeu també

Nota