La Brabançonne: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegint {{Commonscat|Brabançonne}} a partir de vi:Brabançonne
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''La Brabançonne''' és l'[[himne nacional]] de [[Bèlgica]] i n'existeixen dues versions, en [[neerlandès]] i en [[francès]], els dos idiomes predominants del país. Va ser escrit el [[1830]] per l'actor francès [[Dechet]], conegut per [[Cannevall]], nascut a [[Lió]] el [[1801]], que actuava en un teatre de [[Brussel·les]]. Va prendre part en la lluita per la independència de [[Bèlgica]], i va caure a [[Lier]] el [[1830]]. La música es deu a [[François van Campenhout]].
'''La Brabançonne''' és l'[[himne nacional]] de [[Bèlgica]] existeixen tres versions, en cadascun dels idiomes oficials del país, [[francès]], [[neerlandès]] i [[alemany]]. La versió original es va fer en [[francès]]. Va ser escrit el [[1830]] per l'actor francès [[Dechet]], conegut per [[Cannevall]], nascut a [[Lió]] el [[1801]], que actuava en un teatre de [[Brussel·les]]. Va prendre part en la lluita per la independència de [[Bèlgica]], i va caure a [[Lier]] el [[1830]]. La música es deu a [[François van Campenhout]].





Revisió del 17:12, 22 jul 2013

La Brabançonne és l'himne nacional de Bèlgica existeixen tres versions, en cadascun dels idiomes oficials del país, francès, neerlandès i alemany. La versió original es va fer en francès. Va ser escrit el 1830 per l'actor francès Dechet, conegut per Cannevall, nascut a Lió el 1801, que actuava en un teatre de Brussel·les. Va prendre part en la lluita per la independència de Bèlgica, i va caure a Lier el 1830. La música es deu a François van Campenhout.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La Brabançonne