Teredo (gènere): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Suprimida Categoria:Heterodonts; Afegida Categoria:Mioids usant HotCat
m Corregit: -> , ja que mo
Línia 14: Línia 14:
| subdivision = Vegeu el text.
| subdivision = Vegeu el text.
}}
}}
'''Teredo''' és un gènere de mol·luscs bivalves marins coeguts col·lectivament com ''cucs de barca'' o ''corcs marins'' ja que morfològicament són similars a un cuc i foraden les estructures de fusta submergides dins del mar per alimentar-se de la seva [[cel·lulosa]] en zones d'aigües de temperades a tropicals. Fins a 1733 no van ser identificats com a [[mol·lusc]]s per part de [[Gotfren Snellius]]. Les femelles són molt més abundants que no pas els mascles. Inclou unes 20 espècies.
'''Teredo''' és un gènere de mol·luscs bivalves marins coeguts col·lectivament com ''cucs de barca'' o ''corcs marins'', ja que morfològicament són similars a un cuc i foraden les estructures de fusta submergides dins del mar per alimentar-se de la seva [[cel·lulosa]] en zones d'aigües de temperades a tropicals. Fins a 1733 no van ser identificats com a [[mol·lusc]]s per part de [[Gotfren Snellius]]. Les femelles són molt més abundants que no pas els mascles. Inclou unes 20 espècies.
==Algunes espècies==
==Algunes espècies==
*''[[Teredo navalis]]''
*''[[Teredo navalis]]''

Revisió del 08:09, 19 gen 2014

Infotaula d'ésser viuTeredo Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumMollusca
ClasseBivalvia
OrdreMyida
FamíliaTeredinidae
GènereTeredo Modifica el valor a Wikidata
Linnaeus, 1758

Teredo és un gènere de mol·luscs bivalves marins coeguts col·lectivament com cucs de barca o corcs marins, ja que morfològicament són similars a un cuc i foraden les estructures de fusta submergides dins del mar per alimentar-se de la seva cel·lulosa en zones d'aigües de temperades a tropicals. Fins a 1733 no van ser identificats com a mol·luscs per part de Gotfren Snellius. Les femelles són molt més abundants que no pas els mascles. Inclou unes 20 espècies.

Algunes espècies

Referències