Vés al contingut

Digital Library Federation: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
(Es retira la imatge Digitallibrary.png perquè l'administrador Fastily l'ha esborrada de Commons pel següent motiu: Copyright violation: If you are the copyright holder/author and/or have authorization to)
Cap resum de modificació
{{FR|data=abril de 2015}}
 
La '''Digital Library Federation''' (DLF)<ref>{{Ref-llibre|títol = DLF—Digital Library Federation|url = http://www.clir.org/dlf|edició = |llengua = anglès|data = |editorial = |lloc = |pàgines = |isbn = }}</ref>La '''Digital Library Federation''' (DLF)és vauna estarorganització creada l'any 1995 per un conjunt de biblioteques universitàries, concretament 12, per la Commission on Preservation and Access (CPA), per la [[Biblioteca Pública de NewNova York]], U.S. Library of Congress i U.S. National Archives and Records Administration. Amb l'objectiu de que els seus propis membres puguin investigar i desenvolupar bones pràctiques a través d'una xarxa internacional de biblioteques digitals.
 
== Orígens ==
 
== Objectius ==
Els objectius principals d'aquesta associació són la creació d'un col·lectiu especialitzat que aconsegueixi la creació i la col·laboració de professionals del sector de la digitalització informacional. A través d'aquest col·lectiu s'estableixen unes normes i pautes per a aconseguir una bona preservació digital a través de bones pràctiques i deixant fora qualsevol mala conducta, si es trobes algun cas de mala conducta aquesta seria penalitzada inmediàtamentimmediàtament.
 
Per a aconseguir els objectius de la Digital Library Federation es porten a terme les següents tasques:
 
* Elaboren i apliquen les normes tècniques desenvolupades per la propiapròpia associació.
* Aprofitament del coneixement col·lectiu.
* Foment de les col·leccions digitals.
Els membres del comité assessor estan formats principalment per dos grups, quatre membres formen partde la junta [http://www.clir.org/ CLIR] i els cinc restants formen part de la comunitat DLF. A continuació, es mostren els nou membres participants al comité assessor d'aquesta associació:
 
# '''Patricia Hswe: Cap de '''ScholarSphereScholar Sphere User Services (Pennsylvania State University) i gestor de continguts digital.
# <strong>Max Marmor</strong>: Membre de la junta CLIR i president de Samuel H. Kress Foundation
# '''Trevor Muñoz''': Director associat de MITH i vicedegà de Digital Humanities Research (University of Maryland Libraries)
=== Membres participants ===
Poden formar part dels membres participants totes les organitzacions que tinguin com a finalitat la construcció o l'ús de biblioteques digitals. L'objectiu dels membres participants és elaborar pautes a través de la col·laboració per a les biblioteques digitals. Actualment segons la pàgina oficial de la Digital Library Federation els membres participants amb els quals compta la Digital Library Federation són els següents:
*
{| class="wikitable"
|
* Amherst College
*
* Amherst College
* Arizona State University Libraries
* Atlanta University Center Woodruff Library
116.367

modificacions