Luci Valeri Potit (cònsol 483 i 470 aC): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Luci Valeri Potit''' (''Lucius Valerius Potitus'') fou un magistrat romà. Es considerat el fundador de la família dels Valeri Potit i estava emparenta...».
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Luci Valeri Potit''' (''Lucius Valerius Potitus'') fou un magistrat romà.
'''Luci Valeri Potit''' (''Lucius Valerius Potitus'') fou un magistrat romà.


Es considerat el fundador de la família dels [[Valeri Potit]] i estava emparentat amb [[Publi Valeri Publicola]], del que era germà o nebot; [[Dionís d'Halicarnàs]] diu germà, però també diu que fou fill de Marc, mentre el pare de Publicola fou Volús. Probablement doncs fou fill de [[Marc Valeri Volús]], cònsol el [[505 aC]], i per tant probablement fou nebot.
Es considerat el fundador de la família dels [[Valeri Potit]] i estava emparentat amb [[Publi Valeri Publicola]], del que era germà o nebot; [[Dionís d'Halicarnàs]] diu germà, però també diu que fou fill de Marc, mentre el pare de Publicola fou Volús. Probablement doncs fou fill de [[Marc Valeri Volús]], cònsol el 505 aC, i per tant probablement fou nebot.


Fou qüestor el [[485 aC]] i cònsol el [[483 aC]] (amb [[Marc Fabi Vibulà]]) i el [[470 aC]] (amb [[Tit Emili Mamerc]]). Aquest darrer any va fer la guerra als [[eques]] però no va poder atacar el seu campament per una indicació religiosa.
Fou qüestor el [[485 aC]] i cònsol el [[483 aC]] (amb [[Marc Fabi Vibulà]]) i el [[470 aC]] (amb [[Tiberi Emili Mamerc]]). Aquest darrer any va fer la guerra als [[eques]] però no va poder atacar el seu campament per una indicació religiosa.


[[Categoria:Cònsols romans]]
[[Categoria:Cònsols romans]]

Revisió del 22:45, 6 feb 2008

Luci Valeri Potit (Lucius Valerius Potitus) fou un magistrat romà.

Es considerat el fundador de la família dels Valeri Potit i estava emparentat amb Publi Valeri Publicola, del que era germà o nebot; Dionís d'Halicarnàs diu germà, però també diu que fou fill de Marc, mentre el pare de Publicola fou Volús. Probablement doncs fou fill de Marc Valeri Volús, cònsol el 505 aC, i per tant probablement fou nebot.

Fou qüestor el 485 aC i cònsol el 483 aC (amb Marc Fabi Vibulà) i el 470 aC (amb Tiberi Emili Mamerc). Aquest darrer any va fer la guerra als eques però no va poder atacar el seu campament per una indicació religiosa.