Arnold Mendelssohn: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Robot substitueix 'IBSN' per 'ISBN'
Línia 49: Línia 49:
}}'''Arnold Ludwig Mendelssohn''' ([[Racibórz]], [[Silèsia]], [[1855]] - [[Darmstadt]], [[1933]]) fou un [[compositor]] i [[Pedagogia|pedagog]] de la [[música]] [[Alemanya|alemany]].
}}'''Arnold Ludwig Mendelssohn''' ([[Racibórz]], [[Silèsia]], [[1855]] - [[Darmstadt]], [[1933]]) fou un [[compositor]] i [[Pedagogia|pedagog]] de la [[música]] [[Alemanya|alemany]].


Mendelssohn té més de 100 obres escrites, entre les que únicament les corals han perdurat amb relativa vigència en els repertoris de concerts d'avui dia. Nebot de [[Felix Mendelssohn]] i alumne a Bucarest de [[Mihail Jora]],<ref name= "SARPE vol. II"> Edita [[SARPE]], Gran Enciclopèdia de la Música Clàsica, vol. II, pàg. 646. (IBSN 84-7291-2281-2)</ref> amb el temeps fou professor de [[Paul Hindemith|Hindemith]], Arnold Mendelssohn renova l'interès a Alemanya per la música sacra [[Luteranisme|luterana]], l'obra de [[Johann Sebastian Bach|Bach]] i [[Heinrich Schütz|Schütz]]. Utilitzà un estil compositiu més polifònic que el dels seus contemporanis, molt propi i inhabitual donades les tendències del moment (es perdia el culte a la tonalitat). Va ser violinista, compositor i director, i exercí de docent al ''Hoch Conservatorium'' de [[Frankfurt del Main]]. Se'l qualifica com a neoclassicista, amb reminiscències de formes i contrapunt de la música antiga però amb recursos tonals de finals del segle XIX. La seva música va ser oblidada durant el règim [[nazi]] a causa del seu origen [[jueu]].
Mendelssohn té més de 100 obres escrites, entre les que únicament les corals han perdurat amb relativa vigència en els repertoris de concerts d'avui dia. Nebot de [[Felix Mendelssohn]] i alumne a Bucarest de [[Mihail Jora]],<ref name= "SARPE vol. II"> Edita [[SARPE]], Gran Enciclopèdia de la Música Clàsica, vol. II, pàg. 646. (ISBN 84-7291-2281-2)</ref> amb el temeps fou professor de [[Paul Hindemith|Hindemith]], Arnold Mendelssohn renova l'interès a Alemanya per la música sacra [[Luteranisme|luterana]], l'obra de [[Johann Sebastian Bach|Bach]] i [[Heinrich Schütz|Schütz]]. Utilitzà un estil compositiu més polifònic que el dels seus contemporanis, molt propi i inhabitual donades les tendències del moment (es perdia el culte a la tonalitat). Va ser violinista, compositor i director, i exercí de docent al ''Hoch Conservatorium'' de [[Frankfurt del Main]]. Se'l qualifica com a neoclassicista, amb reminiscències de formes i contrapunt de la música antiga però amb recursos tonals de finals del segle XIX. La seva música va ser oblidada durant el règim [[nazi]] a causa del seu origen [[jueu]].


* [http://www.youtube.com/watch?v=Vg_VWfPWFyU Video - Trio for 2 Violins & Piano, Op.76 I - Allegro]
* [http://www.youtube.com/watch?v=Vg_VWfPWFyU Video - Trio for 2 Violins & Piano, Op.76 I - Allegro]

Revisió del 17:18, 7 oct 2018

Infotaula de personaArnold Mendelssohn

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Arnold Ludwig Mendelssohn Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 desembre 1855 Modifica el valor a Wikidata
Racibórz (Polònia) Modifica el valor a Wikidata
Mort19 febrer 1933 Modifica el valor a Wikidata (77 anys)
Darmstadt Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióFriedrich-Wilhelms-Gymnasium Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, pedagog musical Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsCarl August Haupt, Wilhelm Taubert, Friedrich Kiel i Eduard Grell Modifica el valor a Wikidata
AlumnesPaul Hindemith Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata
Premis

Spotify: 18osfoG9A0DwxxjYz3KFSW Musicbrainz: 571b5a15-fe5a-42d0-916e-25e27b9ea9de Lieder.net: 5033 Discogs: 1804812 IMSLP: Category:Mendelssohn,_Arnold Modifica el valor a Wikidata

Arnold Ludwig Mendelssohn (Racibórz, Silèsia, 1855 - Darmstadt, 1933) fou un compositor i pedagog de la música alemany.

Mendelssohn té més de 100 obres escrites, entre les que únicament les corals han perdurat amb relativa vigència en els repertoris de concerts d'avui dia. Nebot de Felix Mendelssohn i alumne a Bucarest de Mihail Jora,[1] amb el temeps fou professor de Hindemith, Arnold Mendelssohn renova l'interès a Alemanya per la música sacra luterana, l'obra de Bach i Schütz. Utilitzà un estil compositiu més polifònic que el dels seus contemporanis, molt propi i inhabitual donades les tendències del moment (es perdia el culte a la tonalitat). Va ser violinista, compositor i director, i exercí de docent al Hoch Conservatorium de Frankfurt del Main. Se'l qualifica com a neoclassicista, amb reminiscències de formes i contrapunt de la música antiga però amb recursos tonals de finals del segle XIX. La seva música va ser oblidada durant el règim nazi a causa del seu origen jueu.

  1. Edita SARPE, Gran Enciclopèdia de la Música Clàsica, vol. II, pàg. 646. (ISBN 84-7291-2281-2)
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Arnold Mendelssohn