Diferència entre revisions de la pàgina «Ellis Island»

Salta a la navegació Salta a la cerca
 
== Història ==
Ellis ha tingut tantes denominacions com utilitzacions diferents al llarg de la seva història. Si en un inici les tribus índies locals es referien a ella com "Kioshk" o "Gull Island", durant l'etapa de colonització, va passar a conèixer-seser coneguda com "Illa de l'Ostra" ( "Oyster Island"). La seva designació actual, doncs, es remunta a la dècada de 1770, quan Samuel Ellis es va convertir en el seu propietari.
 
EnEl 1808 el Govern Federal va comprar l'illa, destinant-la a usos bàsicament militars durant aquest període i, especialment, en el transcurs de la guerra de 1812 contra els anglesos, quan va ser convertida en fort.
 
Posteriorment, i a partir de la disposició del president Benjamin Harrison el 1890, Ellis es va convertir en la principal duana de la ciutat. Entre 1892 i 1954 aproximadament 12 milions de passatgers, que van arribar als Estats Units a través del port de Nova York, hi van ser inspeccionatsposats sota inspecció, tant de tipus legal com mèdicament.mèdic, Sencara que s'estima que tan solsnomés un mínim percentatge va ser deportat al païs d'origen (un 2%), sent aquest grup integrat principalment per polígams, criminals, anarquistes i portadors de malalties infeccioses.<ref>[http://www.nps.gov/archive/stli/serv02.htm The National Park Service: Statue of Liberty Monument and Ellis Island]</ref>
 
Durant la Primera Guerra Mundial el flux d'entrada de població va disminuir notablement. És en aquest moment, a més a més, quan el recinte és utilitzat alhora com a lloc de reclusió d'aquells estrangers considerats com enemics o sospitosos.
Actualment, doncs, Ellis segueix sent propietat federal de l'Estat de Nova Jersey, si bé el seu ús es limita a funcions exclusivament turístiques.L'edifici principal és l'únic obert al públic de les tres dotzenes de construccions existents. Reobert el 10 de setembre de 1990, després d'una restauració total que va costar més de 160 milions de dòlars, l'anomenat Immigration Museum està dedicat a la memòria d'aquells immigrants de tercera classe i al paper que aquest lloc va tenir durant el procés d'immigració massiva dels segles XIX i XX, al que s'ha fet refència anteriorment.<ref>[http://www.ellisisland.org/ Immigration Museum]</ref>
 
Avui en dia, més de 100 milions de nord-americans poden trobar entre els seus avantpassats, persones que van sojornar a l'illa Ellis, apart de que moltes persones de les persones que hi van passar, encara són vives.
 
== Referències ==
153.112

modificacions

Menú de navegació