Imatge ISO: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
trec plantilla Massa curt, no és un article bàsic
Hola a tots i totes! He afegit la Plantilla:Ref-web; si penseu que he obrat de manera incorrecta si us plau desfeu la meva edició i en el que pugui la corregiré, gràcies per endavant!
Línia 1: Línia 1:
{{FR|data=gener de 2017}}
{{FR|data=gener de 2017}}
{{Infotaula de format de fitxer}}
{{Infotaula de format de fitxer}}
Una '''Imatge ISO''', és un [[format d'arxiu]] [[informàtica|informàtic]], que permet emmagatzemar el contingut d'un [[disquet]], [[Disc compacte]] o [[DVD]] de forma que podem generar una còpia idèntica a l'original a partir de la imatge ISO. La majoria de [[programari]] de gravació de CD i DVD, permeten la gravació d'un disc a partir de l'arxiu ISO. A més algunes utilitats, permeten ''muntar'' la imatge en una unitat virtual, permetent la lectura d'aquesta, sense fer imprescindible la gravació de la imatge en un CD o DVD.
Una '''Imatge ISO''', és un [[format d'arxiu]] [[informàtica|informàtic]], que permet emmagatzemar el contingut d'un [[disquet]], [[Disc compacte]] o [[DVD]] de forma que podem generar una còpia idèntica a l'original a partir de la imatge ISO.<ref name="Lifewire,2018">{{ref-web| url= https://www.lifewire.com/iso-file-2625923|títol= What Is an ISO File?|editor= Lifewire |date= 24 abril 2018|cognom= Fisher|nom= Tim|citación= An ISO file, often called an ISO image, is a single file that's a perfect representation of an entire CD, DVD, or BD. The entire contents of a disc can be precisely duplicated in a single ISO file.|llengua= anglès}}</ref> La majoria de [[programari]] de gravació de CD i DVD, permeten la gravació d'un disc a partir de l'arxiu ISO. A més algunes utilitats, permeten ''muntar'' la imatge en una unitat virtual, permetent la lectura d'aquesta, sense fer imprescindible la gravació de la imatge en un CD o DVD.


[[Categoria:Formats de fitxer]]
[[Categoria:Formats de fitxer]]

Revisió del 20:53, 23 gen 2020

Infotaula de format de fitxerImatge ISO
TipusImatge de disc Modifica el valor a Wikidata
Extensióiso i img Modifica el valor a Wikidata
MIMEapplication/x-iso9660-image i application/vnd.efi.iso Modifica el valor a Wikidata
Magic number426C696E6B20627920442E542E53 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Wiki del format de fitxerISO_9660 i ISO_image Modifica el valor a Wikidata
LocFDDfdd000348 Modifica el valor a Wikidata
PRONOMfmt/468 Modifica el valor a Wikidata

Una Imatge ISO, és un format d'arxiu informàtic, que permet emmagatzemar el contingut d'un disquet, Disc compacte o DVD de forma que podem generar una còpia idèntica a l'original a partir de la imatge ISO.[1] La majoria de programari de gravació de CD i DVD, permeten la gravació d'un disc a partir de l'arxiu ISO. A més algunes utilitats, permeten muntar la imatge en una unitat virtual, permetent la lectura d'aquesta, sense fer imprescindible la gravació de la imatge en un CD o DVD.

  1. Fisher, Tim. «What Is an ISO File?» (en anglès). Lifewire.