Julio Aróstegui Sánchez: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Julio Aróstegui Sánchez''' és un [[historiador]] espanyol especialista en l'Edat Contemporània, especialment en la [[Guerra Civil Espanyola]]. Professor d'Ensenyament Mitjà a [[Salamanca]] en els anys 70. Més tard, Catedràtic d'Història Contemporània de la [[Universitat Complutense de Madrid]], és director de la Càtedra Extraordinària «Memòria Històrica del Segle XX». Va ser també professor de les Universitats del País Basc i Carlos III de Madrid. També és colaborador de diverses revistes i publicacions periódiques. Va començar les seues investigacions sobre el carlisme, i va anar evolucionant cal al segle XX treballant el moviment obrer espanyol, la guerra civil i l'anomenada Història del Presentel com són el franquisme, la Transició, a més de tractar la problemàtica de la violència política en la historia actual. És un dels historiadors espanyols que més atenció ha dedicat als problemes teòrics de la Història i de la seva investigació i mètode.
'''Julio Aróstegui Sánchez''' és un [[historiador]] espanyol especialista en l'[[Edat Contemporània]], especialment en la [[Guerra Civil Espanyola]].
Professor d'[[Ensenyament Mitjà]] a [[Salamanca]] en els anys 70. Més tard, fou nomenat catedràtic d'Història Contemporània de la [[Universitat Complutense de Madrid]] i director de la càtedra extraordinària "Memòria Històrica del Segle XX". Va ser també professor de les Universitats del País Basc i Carlos III de Madrid. També és col·laborador de diverses revistes i publicacions periòdiques.
Va començar les seues investigacions sobre el [[carlisme]] i va anar evolucionant cap a l'estudi del [[segle XX]] i en concret el moviment obrer espanyol, la guerra civil i l'anomenada Història del Presente, que tracta temes com ara el franquisme o la transició, a més de tractar la problemàtica de la violència política en la historia actual.
És un dels historiadors espanyols que més atenció ha dedicat als problemes teòrics de la Història i de la seva investigació i mètode.

== Obres ==
== Obres ==
* ''El carlismo alavés y la guerra civil'' (1970)
* ''El carlismo alavés y la guerra civil'' (1970)
Línia 12: Línia 19:
* ''Por qué el 18 de julio...y después'' (2006)
* ''Por qué el 18 de julio...y después'' (2006)


== Referencias ==
== Referències ==
* Currículum en [http://www.univerano.ua.es/es/curriculum.asp?id=1506]
* [http://www.univerano.ua.es/es/curriculum.asp?id=1506 Curriculum vitae]


{{ORDENA:Arostegui}}
{{ORDENA:Arostegui}}
[[Categoria:Historiadors espanyols]]
[[Categoria:Historiadors espanyols]]

[[es:Julio Aróstegui]]
[[es:Julio Aróstegui]]

Revisió del 21:45, 21 juny 2009

Julio Aróstegui Sánchez és un historiador espanyol especialista en l'Edat Contemporània, especialment en la Guerra Civil Espanyola.

Professor d'Ensenyament Mitjà a Salamanca en els anys 70. Més tard, fou nomenat catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Complutense de Madrid i director de la càtedra extraordinària "Memòria Històrica del Segle XX". Va ser també professor de les Universitats del País Basc i Carlos III de Madrid. També és col·laborador de diverses revistes i publicacions periòdiques.

Va començar les seues investigacions sobre el carlisme i va anar evolucionant cap a l'estudi del segle XX i en concret el moviment obrer espanyol, la guerra civil i l'anomenada Història del Presente, que tracta temes com ara el franquisme o la transició, a més de tractar la problemàtica de la violència política en la historia actual.

És un dels historiadors espanyols que més atenció ha dedicat als problemes teòrics de la Història i de la seva investigació i mètode.

Obres

  • El carlismo alavés y la guerra civil (1970)
  • Historia y memoria de la guerra civil (1988)
  • Violencia y Política en España (1994)
  • La investigación histórica: Teoría y método (1995)
  • La guerra civil, 1936-1939: la ruptura democrática (1996)
  • La transición (1975-1982) (2000)
  • El Carlismo y las Guerras Carlistas. Hechos, hombres e ideas (2003)
  • La Historia Vivida. Sobre la Historia del Presente (2004)
  • Guerra civil. Mito y memoria (com a director) (2006)
  • Por qué el 18 de julio...y después (2006)

Referències