Clergues Regulars de la Mare de Déu: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
Els '''Clergues Regulars de la Mare de Déu''' (en [[llatí]] '''Ordo Clericorum Regularium Matris Dei''') és un [[institut religiós]] masculí de dret pontifici, concretament un [[orde religiós]] de [[orde de clergues regulars|clergues regulars]]. Els seus membres són anomenats '''leonardins''' pel nom del seu fundador, sant [[Giovanni Leonardi]], i posposen al seu nom les sigles '''O.M.D.'''
Els '''Clergues Regulars de la Mare de Déu''' (en [[llatí]] '''Ordo Clericorum Regularium Matris Dei''') és un [[institut religiós]] masculí de dret pontifici, concretament un [[orde religiós]] de [[clergues regulars]]. Els seus membres són anomenats '''leonardins''' pel nom del seu fundador, sant [[Giovanni Leonardi]], i posposen al seu nom les sigles '''O.M.D.'''


==Història ==
==Història ==

Revisió del 13:10, 6 oct 2009

Els Clergues Regulars de la Mare de Déu (en llatí Ordo Clericorum Regularium Matris Dei) és un institut religiós masculí de dret pontifici, concretament un orde religiós de clergues regulars. Els seus membres són anomenats leonardins pel nom del seu fundador, sant Giovanni Leonardi, i posposen al seu nom les sigles O.M.D.

Història

L'orde va ser fundat a Lucca l'1 de setembre de 1574 per sant Joan Leonardi, com a Congregació dels Preveres Reformats de la Santa Mare de Déu. Els estatuts van ser aprovats per laSanta Seu amb el breu Ex quo divina majestas de Climent VIII (13 d'octubre de 1595).

Va ser elevada a la categoria d'orde religiós el 3 de novembre de 1621 per Gregori XV. Llavors va fixar-se la cúria general de l'orde a l'església de Santa Maria in Campitelli; fins llavors havia estat a Santa Maria in Portico, també a Roma, des de 1601.

Activitat i difusió

L'objectiu de l'orde és l'exercici del ministeri sacerdotal i les obres d'apostolat, i la perfecció de la vida dels preveres.

Al final de 2005, l'orde tenia 16 cases i 60 religiosos, 44 d'ells sacerdots.[1]

Notes

  1. Dades de l'Annuario Pontificio per l'anno 2007, Città del Vaticano, 2007, p. 1471.

Enllaços externs