Quantificador existencial: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
A [[lògica matemàtica]], es fa servir el símbol: <math> \exists </math>, anomenat ''' quantificador existencial ''', anteposat a una [[variable]] per dir que "hi ha" almenys un element del [[conjunt]] a què fa referència la variable, que compleix la [[proposició]] escrita a continuació.
En [[lògica matemàtica]], es fa servir el símbol: <math> \exists </math>, anomenat ''' quantificador existencial ''', anteposat a una [[variable]] per dir que "hi ha" almenys un element del [[conjunt]] a què fa referència la variable, que compleix la [[proposició]] escrita a continuació.


Normalment, en lògica, el conjunt a què es fa referència és el [[domini de referència|univers o domini de referència]], que està format per totes les [[constant]] s.
Normalment, en lògica, el conjunt a què es fa referència és el [[domini de referència|univers o domini de referència]], que està format per totes les [[constant]] s.

Revisió del 19:21, 19 març 2010

En lògica matemàtica, es fa servir el símbol: , anomenat quantificador existencial , anteposat a una variable per dir que "hi ha" almenys un element del conjunt a què fa referència la variable, que compleix la proposició escrita a continuació.

Normalment, en lògica, el conjunt a què es fa referència és el univers o domini de referència, que està format per totes les constant s.

Exemple

Si tenim dos conjunts A i B i A és un subconjunt de B :

existeix almenys un element x de B que pertany a A :

En afirmar que hi ha almenys un x que pertany a B i pertany a A , vol dir que no tots els elements de B pertanyen a A , en ser A i B conjunts diferents, hi ha almenys un elemnto i de B que no pertany a A :

Què podem llegir: hi ha almenys un element i a B , i aquest element i no pertany a A .

Vegeu també