Vés al contingut

Aviació: diferència entre les revisions

18 bytes afegits ,  fa 11 anys
m
Segons l'activitat i els seus mitjans materials o personals, pot efectuar-se una primera diferenciació entre aviació civil i aviació militar en funció que el caràcter dels seus objectius sigui precisament, civil o militar.
===Aviació civil===
L'aviació general i l'aviació comercial s'agrupen al seu torn sota el terme d''''aviació civil''', en contrapartida amb l'aviació militar.
Sobre la base de l'ús dels avions i helicòpters, l'aviació civil es divideix habitualment en dos grans grups:<br />
* [[Aviació general]]; en funció dels usos o fins qué pretén, pot classificar-se com '''aviació privada''', la qual agrupa als avions on el principal usuari és el seu propietari; '''aviació esportiva''', la qual té com a finalitat la pràctica d'algun dels [[esports aeronàutics]]; '''aviació utilitària''' ,la qual es destina a usos pràctics de caràcter social com evacuacions, rescats, extinció d'incendis o serveis policials; l''''aviació d'estat''' és aquella que no és estrictament militar i que utilitza l'estat per al transport de les seves personalitats o el servei dels seus organismes.
 
* [[Aviació comercial]], aviació basada en [[aerolínies|companyies aèries]], grans o petites, dedicades al transport aeri de mercaderies, passatgeresi/o passatgers, així com en les empreses de aero-taxi.
 
L'aviació general i l'aviació comercial s'agrupen al seu torn sota el terme d''''aviació civil''', en contrapartida amb l'aviació militar.
===Aviació militar===
Les [[forces armades]] són els usuaris de l''''aviació militar''', bé a través d'organismes especialitzats com la força aèria o bé mitjançant serveis integrats en altres branques no estrictament aeronàutiques, com l'[[aviació naval]] o l'aviació agregada a les forces terrestres.
21.843

modificacions