Cambra anterior: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Canvis cosmètics
Línia 20: Línia 20:
[[es:Cámara anterior]]
[[es:Cámara anterior]]
[[fi:Etukammio]]
[[fi:Etukammio]]
[[fr:Chambre antérieure de l'œil]]
[[it:Camera anteriore]]
[[it:Camera anteriore]]
[[ja:前眼房]]
[[ja:前眼房]]

Revisió del 18:58, 24 oct 2010

Diagrama de la part anterior de l'ull humà. 1. Tendó, 2. Cos ciliar, 3. Cambra posterior, 4. Iris, 5. Pupil·la, 6. Còrnia, 7. Cambra anterior, 8. Sistema trabecular i canal de Schlemm. 9. Limbe esclerocornial, 10. Conjuntiva. 11. Zònula ciliar o lligament suspensori del cristal·lí, 12. Ora serrata, 13. Cristal·lí

La cambra anterior és l'espai de l'ull que està limitat per davant per la còrnia i per darrere per l'iris i el cristal·lí, on comunica amb la cambra posterior a través de la pupil·la.

Aquest espai es troba ple d'un líquid que s'anomena humor aquós, el qual circula lliurement i aporta els elements necessaris per al metabolisme de les estructures anteriors de l'ull que són avasculares (no reben aportacions nutritives de la sang) com la còrnia i el cristal·lí.

En un lloc de la cambra anterior que s'anomena angle iridocorneal (el punt d'unió entre l'iris i la còrnia) es troba el canal de Schlemm pel qual s'elimina l'humor aquós sobrant. L'equilibri entre la producció i l'eliminació de l'humor aquós és de gran importància per al funcionament normal de l'ull. Si el canal de Schlemn s'obstrueix per alguna circumstància, augmenta la pressió normal de l'humor aquós i es produeix una malaltia que s'anomena glaucoma.

Bibliografia

  • Tortora - Derrickson. Principios de Anatomía y Fisiología, 11ª edición (2006). ISBN 968-7988-77-0