Cambra posterior

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Diagrama de la part anterior de l'ull humà (secció horitzontal del dret vist des de dalt).
1. Cristal·lí, 2. Zònula ciliar o lligament suspensori del cristal·lí; 3. Cambra posterior i 4. Cambra anterior amb el 5. Trajecte de l'humor aquós; 6. Pupil·la, 7. Corneosclera, amb 8. Còrnia, 9. Sistema trabecular i canal de Schlemm. 10. Limbe esclerocornial i 11. Escleròtica; 12. Conjuntiva. 13. Úvea amb 14. Iris i 15. Cos ciliar

La cambra posterior de l'ull és un espai situat darrere de l'iris; comunicant per davant a través de la pupil·la amb la cambra anterior; pel costat limita amb el cos ciliar i per darrere amb la zònula ciliar i el cristal·lí.

Aquest espai es troba ple d'un líquid que s'anomena humor aquós, el qual es produeix en el cos ciliar, circula lliurement i aporta els elements necessaris per al metabolisme de les estructures anteriors de l'ull que són avasculares (no reben aportacions nutritives de la sang) com la còrnia i el cristal·lí. Aquest líquid ha de mantenir-se a una pressió determinada; si la pressió de l'humor aquós és massa elevada, es produeix una malaltia que s'anomena glaucoma.

Bibliografia[modifica]

  • Tortora - Derrickson. Principios de Anatomía y Fisiología, 11a edició (2006). ISBN 968-7988-77-0