Propietat commutativa: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: en:Commutative property és un article bo
m arreglar negreta pq cobreixi tot el nom
Línia 1: Línia 1:
En [[matemàtiques]], la '''propietat''' commutativa es refereix a la possibilitat de canviar l'ordre d'alguna cosa sense que en canviï el resultat. És una propietat fonamental en moltes branques de la matemàtica i moltes [[Demostració matemàtica|demostracions matemàtiques]] en depenen. La propietat commutativa va ser assumida de manera implícita per a les operacions simples sense que tingués un nom específic ni un enunciat fins al [[segle XIX]].
En [[matemàtiques]], la '''propietat commutativa''' es refereix a la possibilitat de canviar l'ordre d'alguna cosa sense que en canviï el resultat. És una propietat fonamental en moltes branques de la matemàtica i moltes [[Demostració matemàtica|demostracions matemàtiques]] en depenen. La propietat commutativa va ser assumida de manera implícita per a les operacions simples sense que tingués un nom específic ni un enunciat fins al [[segle XIX]].


El [[Cos (matemàtiques)|cos]] dels [[nombres reals]] té aquesta propietat respecte de la [[suma]] i del [[multiplicació|producte]], així com els seus subconjunts més coneguts:
El [[Cos (matemàtiques)|cos]] dels [[nombres reals]] té aquesta propietat respecte de la [[suma]] i del [[multiplicació|producte]], així com els seus subconjunts més coneguts:

Revisió del 16:52, 10 gen 2012

En matemàtiques, la propietat commutativa es refereix a la possibilitat de canviar l'ordre d'alguna cosa sense que en canviï el resultat. És una propietat fonamental en moltes branques de la matemàtica i moltes demostracions matemàtiques en depenen. La propietat commutativa va ser assumida de manera implícita per a les operacions simples sense que tingués un nom específic ni un enunciat fins al segle XIX.

El cos dels nombres reals té aquesta propietat respecte de la suma i del producte, així com els seus subconjunts més coneguts:

Els grups l'operació binària dels quals és commutativa s'anomenen grups abelians.

Definicions matemàtiques

  1. Una operació binària ∗ d'un conjunt S tindrà la propietat commutativa si:
    xy = yx per a qualssevol x, y elements de S.
  2. Una funció binària f:A×AB serà commutativa si:
    f(x,y) = f(y,x) per a qualssevol x, y elements de A.

Plantilla:Enllaç AB Plantilla:Link GA