Royal Geographical Society: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.6.5) (Robot afegeix: eu:Royal Geographical Society
Línia 29: Línia 29:


== Història ==
== Història ==
Entre els membres fundadors de la Societat trobem a Sir [[John Barrow (1764-1848)|John Barrow]], Sir [[John Franklin]] and [[Francis Beaufort]]. Ha estat clau el suport i la participació de coneguts [[exploradors]] i [[expedicionaris]], com ara:
Entre els membres fundadors de la Societat trobem a Sir [[John Barrow (1764-1848)|John Barrow]], Sir [[John Franklin]] and [[Francis Beaufort]]. Ha estat clau el suport i la participació de coneguts [[exploradors]] i [[expedicionari]]s, com ara:
[[Fitxer:ShackletonStatue.JPG|thumb|Estatua de [[Ernest Shackleton|Shackleton]] obra de [[Charles Sargeant Jagger]] a l'exterior de la seu de la societat]]
[[Fitxer:ShackletonStatue.JPG|thumb|Estatua de [[Ernest Shackleton|Shackleton]] obra de [[Charles Sargeant Jagger]] a l'exterior de la seu de la societat.]]
* [[Charles Darwin]]
* [[Charles Darwin]]
* [[James Kingston Tuckey]]
* [[James Kingston Tuckey]]
Línia 43: Línia 43:
* [[Sir Edmund Hillary]]
* [[Sir Edmund Hillary]]


Des de meitat del [[segle XIX]] fins el final de la [[Primera Guerra Mundial]], les expedicions patrocinades per la ''Royal Geographical Society'' varen ser portada de diaris i les opinions dels seus president i membres eran àvidament cercades pels periodistes i informadors.
Des de mitjan del [[segle XIX]] fins al final de la [[Primera Guerra Mundial]], les expedicions patrocinades per la ''Royal Geographical Society'' varen ser portada de diaris i les opinions dels seus president i membres eran àvidament cercades pels periodistes i informadors.


Avui en dia, la Societat lidera el centre mundial del coneixemnt geogràfic -suport a l'educació, ensenyament, recerca i expedicions científiques, així com la promoció pública per a entendre i gaudir amb la geografia. És membre del '''''Science Council'''''. La Societat s'ha fusionat amb l'Institut de Geògrafs Britànics (Institute of British Geographers). la seu de la Societat és a [[Lowther Lodge]] en [[Kensington]], [[Londres]].
Avui en dia, la Societat lidera el centre mundial del coneixement geogràfic -suport a l'educació, ensenyament, recerca i expedicions científiques, així com la promoció pública per a entendre i gaudir amb la geografia. És membre del '''''Science Council'''''. La Societat s'ha fusionat amb l'Institut de Geògrafs Britànics (Institute of British Geographers). la seu de la Societat és a [[Lowther Lodge]] a [[Kensington]], [[Londres]].


== Govern i antics Presidents ==
== Govern i antics Presidents ==

Revisió del 03:16, 10 abr 2012

Royal Geographical Society (amb l'Institute of British Geographers)
Fundació: 1830
Sigles RGS-IBG
Patró Isabel II d'Anglaterra
President Sir Gordon Conway
Localització Kensington, Londres, Regne Unit
Membres 15,000
Pàg. Web RGS IBG homepage

La Royal Geographical Society és a institució britànica fundada en 1830 amb el nom de Geographical Society of London per al desenvolupament de la ciència geogràfica, sota el patronatge de Guillem IV d'Anglaterra. Va absorvir l'Association for Promoting the Discovery of the Interior Parts of Africa --també coneguda com l'Associació Africana --(fundada per Sir Joseph Banks el 1788), la Raleigh Club i la Palestine Association, integrada el 1834. La reina Victòria li va concedir el títol de "reial" el 1859.

Història

Entre els membres fundadors de la Societat trobem a Sir John Barrow, Sir John Franklin and Francis Beaufort. Ha estat clau el suport i la participació de coneguts exploradors i expedicionaris, com ara:

Estatua de Shackleton obra de Charles Sargeant Jagger a l'exterior de la seu de la societat.

Des de mitjan del segle XIX fins al final de la Primera Guerra Mundial, les expedicions patrocinades per la Royal Geographical Society varen ser portada de diaris i les opinions dels seus president i membres eran àvidament cercades pels periodistes i informadors.

Avui en dia, la Societat lidera el centre mundial del coneixement geogràfic -suport a l'educació, ensenyament, recerca i expedicions científiques, així com la promoció pública per a entendre i gaudir amb la geografia. És membre del Science Council. La Societat s'ha fusionat amb l'Institut de Geògrafs Britànics (Institute of British Geographers). la seu de la Societat és a Lowther Lodge a Kensington, Londres.

Govern i antics Presidents

Consell

La Societat està governada pel Junta d'Administradors anomenada el Consell, dirigit pel seu President. Els membres del Consell i el President són elegits entre els Socis. El consell està format per 25 membres, 22 dels quals són electes pels Socis i amb una durada de tres anys. A més dels membres electes, hi ha membres honoràris (incluint al Duc de Kent com a President Honorari i a Michael Palin com a Vicepresident Honorari). Els membres honoràris formen part el Consell.

Comités

La Societat té cins comités especialitzats en:

  • Comitè d'Educació
  • Comitè de Recerca
  • Comitè d'Expedicions i treballs de camp
  • Comitè de Recursos d'Informació
  • Comitè de Finances

Llista dels principals expresidents

Notes

Bibliografia

  • Mill, H.R. (1930) The record of the Royal Geographical Society, 1830-1930, London : Royal Geographical Society, 288 p.
  • Royal Geographical Society (2005) To the ends of the Earth : visions of a changing world : 175 years of exploration and photography, London : Bloomsbury, ISBN 0-7475-8138-X
  • Winser, S. (Ed.) (2004) Royal Geographical Society with the Institute of British Geographers expedition handbook, New ed., London : Profile, ISBN 1-86197-044-7

Enllaços externs