Alfred Noyes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlfred Noyes

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 setembre 1880 Modifica el valor a Wikidata
Wolverhampton (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 juny 1958 Modifica el valor a Wikidata (77 anys)
Ventnor (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaFreshwater (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióExeter College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoeta, professor d'universitat, dramaturg, novel·lista, escriptor, escriptor de ciència-ficció Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Princeton Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
CònjugeMary Angela Mayne (en) Tradueix (1927–) Modifica el valor a Wikidata
FillsVeronica Mary Noyes (en) Tradueix, Margaret Noyes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareAlfred Noyes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0637526 TMDB.org: 1186210
Spotify: 0YBuumoAa8a2J1Gaa1q4l3 Musicbrainz: 82e02a0e-701f-428a-be7a-09e5e8570ec2 Discogs: 694648 IMSLP: Category:Noyes,_Alfred Project Gutenberg: 2093 Modifica el valor a Wikidata

Alfred Noyes (Wolverhampton, Anglaterra, 16 de setembre del 1880 - 28 de juny del 1958) fou un poeta anglès, conegut sobretot per les seves balades The Highwayman i The Barrel Organ.

Alfred era fill d'Alfred i Amelia Adams Noyes. Estudià a l'Exeter College, de la Universitat d'Oxford, i abandonà els estudis abans d'obtenir el títol. Amb vint-i-un anys publicà la seva primera col·lecció de poemes, The Loom Years. Des del 1903 fins al 1908 Noyes publicà cinc volums de poesia, incloent-hi The Forest of Wild Thyme i The Flower of Old Japan and Other Poems.

El 1907 es casà amb Garnett Daniels. Tingué l'oportunitat d'ensenyar literatura anglesa a la Universitat de Princeton, on ensenyà des del 1914 fins al 1923. La seva dona morí el 1926, la qual cosa influí en la seva conversió al catolicisme romà. Escrigué sobre aquesta conversió a The Unknown God, publicat el 1934. Més endavant, Noyes es casà amb Mary Angela Mayne Weld-Blundell, d'una família catòlica. Tingueren tres fills, Henry, Veronica i Margaret.

Més endavant començà a dictar la seva obra, a causa de la seva ceguera. El 1953 publicà la seva autobiografia, Two Worlds for Memory.

Morí amb setanta-set anys, i fou enterrat a l'illa de Wight. Escrigué aproximadament seixanta llibres, incloent-hi poesia, novel·les i narracions curtes. La seva poesia es dedica al patriotisme i als herois de guerra, en un sentit semblant al de Rudyard Kipling; reflecteix la seva afecció per la natura, el seu respecte envers els aventurers i exploradors, i la seva fe en Déu.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Alfred Noyes