Espelma aparedada alcista

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'espelma japonesaEspelma aparedada alcista
Una espelma aparedada alcista la formen 3 espelmes, una blanca que queda aparedada entre dos Marubozu negre
TipusCanvi de tendència
RellevànciaAlcista
Tendència anteriorBaixista
Nombre d'espelmes3
FiabilitatMitjana
ConfirmacióSuggerida

Una espelma aparedada alcista (en anglès: Bullish Stick Sandwich) és un patró d'espelmes japoneses format per tres espelmes que indica un canvi en la tendència baixista; rep aquesta denominació perquè una espelma blanca queda aparedada entre dues espelmes negres. És una variant dels Mínims coincidents alcistes.

Criteri de reconeixement[modifica]

  1. La tendència prèvia és baixista
  2. S'obre a l'alça però es forma un primer Marubozu negre
  3. L'endemà els preus obren altre cop a l'alça i es forma una espelma blanca
  4. El tercer dia els preus obren a l'alça un altre cop, per bé que es forma un segon Marubozu negre que tanca al mateix nivell que el primer

Explicació[modifica]

En un context de tendència baixista, l'aparició dels dos Marubozu negre amb el mateix tancament indica que possiblement hi ha una poderós suport. L'espelma blanca aparedada confirmaria l'existència de pressió compradora, fet que també vindria confirmat per les obertures cada cop majors successives. En aquest escenari és possible que al final es produeixi un canvi de tendència.

Factors importants[modifica]

És un patró que es pot confondre fàcilment amb un embolcall baixista que formarien la segona i tercera espelmes, per bé que aquesta es caracteritza per ser un marubozu. Per tant es recomana esperar a la confirmació al quart dia següent en forma gap alcista, un trencament de tendència, o sinó en forma d'espelma blanca amb tancament superior.

Bibliografia[modifica]