Oreneta amagada alcista

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'espelma japonesaOreneta amagada alcista
Una Oreneta amagada alcista la formen fins a 4 espelmes; es caracteritza per dos Marubozu negre, una tercera espelma amb una llarga ombra superior, i un darrer Marubozu negre després d'un fort gap alcista
TipusCanvi de tendència
RellevànciaAlcista
Tendència anteriorBaixista
FiabilitatAlta
ConfirmacióSuggerida

Una Cria d'Oreneta amagada alcista (en anglès: Bullish Concealing Baby Swallow) és un patró d'espelmes japoneses format per quatre espelmes que indica un possible canvi de tendència baixista; rep aquesta denominació perquè la tercera espelma semblaria un cria d'oreneta traient el bec i amagada entre les altres espelmes negres.

Criteri de reconeixement[modifica]

  1. La tendència prèvia és baixista
  2. Es formen dos Marubozu negre consecutius
  3. El tercer s'obre amb gap baxista i es forma una espelma negra amb un cos petit i una llarga ombra superior
  4. El quart dia s'obre amb un fortíssim gap alcista però els preus tornen a caure i es forma un altre Marubozu negre que embolcalla completament l'espelma anterior incloent-hi l'ombra superior

Explicació[modifica]

En un context de tendència baixista perllongada s'observen els dos Marubozu negre consecutius; després s'obre a la baixa però es forma una espelma amb ombra superior, i finalment un altre Marubozu negre després d'un fortíssim gap alcista. Aquests advertiment de pressió compradora podrien portar als bears a tancar posicions curtes.

Factors importants[modifica]

Tot i ser paradoxal que un patró de canvi a alcista estigui format només per espelmes negres, que a més són marubozus, la fiabilitat d'aquest patró és alta. Tot i axií però es recomana esperar a la confirmació al cinquè dia en forma gap alcista, un trencament de tendència, o sinó en forma d'espelma blanca amb tancament superior.

Bibliografia[modifica]