Espionage Agent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEspionage Agent
Fitxa
DireccióLloyd Bacon Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióRobert Buckner, Warren B. Duff i Michael Fessier Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAdolph Deutsch Modifica el valor a Wikidata
FotografiaCharles Rosher Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRalph Dawson Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1939 Modifica el valor a Wikidata
Durada83 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'espionatge i cinema propagandístic Modifica el valor a Wikidata
TemaSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0031280 Filmaffinity: 134293 Rottentomatoes: m/espionage_agent Letterboxd: espionage-agent Allmovie: v90590 AFI: 8127 TMDB.org: 99924 Modifica el valor a Wikidata

Espionage Agent és un melodrama d'espionatge anterior a la Segona Guerra Mundial produït per Hal B. Wallis el 1939. Dirigida per Lloyd Bacon, Espionage Agent, com moltes pel·lícules de Warner Bros., identifica clarament els alemanys com l'enemic. Això era a diferència de molts altres estudis de cinema durant aquest període que no volien antagonitzar els governs estrangers.

La pel·lícula es va estrenar el 22 de setembre de 1939, l'endemà que el president Franklin D. Roosevelt signés les Lleis de neutralitat que permetia disposicions "Cash and Carry" per als països que lluitaven contra Alemanya i una mica més de quatre mesos després d'una altra pel·lícula antinazi de Warner Bros. Confessions of a Nazi Spy.[1]

Argument[modifica]

La pel·lícula comença amb una descripció de l' explosió de "Black Tom" d'un subministrament de municions situat a Jersey City al riu Hudson. L'explosió, que es va produir durant la Primera Guerra Mundial va ser un acte de sabotatge per part d'agents alemanys.

Barry Corvall, fill d'un diplomàtic estatunidenc recentment mort, s'acaba de casar. Quan descobreix que la seva nova dona és una possible agent enemic, renuncia al servei diplomàtic per anar encobert per exposar una xarxa d'espionatge que planeja destruir la capacitat industrial americana abans que esclati la guerra.

Viatjant en un tren a Alemanya, Corvall intenta robar un maletí amb documents per intentar demostrar que els nazis s'han infiltrat en centres industrials vitals als Estats Units. Amb l'ajuda de la seva dona, intenta frustrar els plans d'un l'espia nazi.

Repartiment[modifica]

Prohibicions[modifica]

La pel·lícula va ser prohibida a Noruega el gener de 1940.[2] Les autoritats noruegues no van proporcionar cap motiu per a la prohibició només emetent la següent declaració: La pel·lícula anterior no està aprovada per a la seva visualització pública a Noruega. [2]

Referències[modifica]

  1. Michael E. Birdwell, Celluloid Soldiers - Warner Bros.'s Campaign against Nazism ISBN 0-8147-9871-3 (New York University Press, 1999)
  2. 2,0 2,1 Rolf Werenskjold Journal of Scandinavian Cinema, 9, 3, 2019, pàg. 366. DOI: 10.1386/jsca_00009_1.