Estació de càrrega

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Estació de càrrega a Rio de Janeiro atenent versions modificades del Toyota Prius i de l'Honda Insight. Aquesta estació utilitza energia solar

Una estació de càrrega, també anomenada estació de càrrega elèctrica o fotolinera és un punt que proveeix electricitat per recarregar els vehicles elèctrics, incloent-hi els vehicles híbrids endollables.

Les tarifes de càrrega són usualment determinades pels governs locals.

Infraestructura[modifica]

Els vehicles elèctrics no requereixen necessàriament una infraestructura nova: Hi ha enquestes que han mostrat que més de la meitat de les llars dels Estats Units tenen accés a un endoll per carregar les seves necessitats. Crear un infraestructura nova per a carregar aquests vehicles per a la gent que no té tal accés o vulgui carregar al carrer, és un repte molt menor que desenvolupar un nou tipus de combustible.

Encara que la majoria dels desplaçaments es fan localment sense necessitat de cap mena de càrrega ràpida, els viatges més llargs entre ciutats continuen necessitant una xarxa d'estacions per estendre l'ús de vehicles elèctrics a grans distàncies.

Les estacions de càrrega d'ús públic solen ser sistemes automàtics d'auto-servei. Per pagar l'energia consumida durant el procés de càrrega de les bateries s'han implementat diferents solucions en què els usuaris s'identifiquen mitjançant algun sistema que els permet el pagament. En algunes ocasions també s'identifiquen els vehicles mitjançant un tag RFID que és llegit pel sistema abans de realitzar el servei.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Estació de càrrega